Y4 Works logo

ELY:n yritysten kehittämisavustus

Senioripalvelu Ilostu Oy kehitti liiketoimintaansa kokonaisvaltaisesti kehittämisavustuksen tukemana

Yrityksen tulevaisuuden ja kasvun suunnittelu on huomattavasti helpompaa, kun liiketoimintastrategia on ajantasainen, selkeä ja tiedossa koko henkilöstöllä. Strategia auttaa yritystä ja henkilöstöä keskittymään tärkeisiin asioihin ja kulkemaan samaan suuntaan. Ilostu Oy kaipasi apua liiketoiminnan selkeyttämiseen, strategian päivittämiseen sekä palveluprosessien ja henkilöstöasioiden kehittämiseen. Kehityshanke toteutettiin yhdessä ELY:n kehittämisavustuksen tukemana ja Y4 Worksin kanssa vuosien 2021 ja 2022 aikana. Hankkeen tuloksena Ilostu Oy:n arkiset prosessit selkiytyivät sekä tulevaisuuden suunnittelu helpottui.

Jaa artikkeli:

Asiakas
“Tiesin Y4 Worksin jo aikaisemmin käyttämäni Työllistä taidolla -konsultoinnin vuoksi ja siitä oli jäänyt hyvä kokemus – tuli sellainen olo, että siellä tiedetään, mistä puhutaan ja palvelua tuotetaan hyvin asiakaslähtöisesti.”
Iida Saloranta, perustaja ja toimitusjohtaja

Mitä teimme:

– Rahoitusinstrumenttina ELY:n Yritysten kehittämisavustus: apua rahoitushakemuksen kirjoittamiseen ja hankkeen määrittelyyn
– Kehityshankkeen sisältö: kasvustrategian päivittäminen sekä palveluprosessien ja henkilöstöpuolen kehittäminen

Konsultointipalveluita ELY:n tukemana

Senioripalveluita tuottava Ilostu Oy mahdollistaa senioreille omannäköisen, sujuvan ja elämäniloisen arjen. Yritys toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla, mutta tarkoituksena on laajentaa toimintaa tulevaisuudessa. Yrityksessä oli selkeä tarve tukea kasvua strategiatyöllä sekä arjen toimintojen ja prosessien kehittämisellä.

 

Ilostu Oy haki ELY:ltä rahoitusta kehitystyötä varten yhdessä Y4 Worksin kanssa; autoimme rahoitushakemuksen kirjoittamisessa sekä hankkeen määrittelyssä. Rahoitusinstrumentiksi valikoitui Yritysten kehittämisavustus, jonka avulla yritys voi kehittää esimerkiksi liiketoimintaa ja kansainvälistymistä. Rahoituksen avulla yritys osti konsultointipalveluita Y4:ltä ja lähti kehittämään kasvustrategiaa, palveluprosesseja ja henkilöstöasioita.

 

“Konsultoinnin lisäksi saimme paljon apua ennen hanketta hakemuksen tekemiseen liittyen sekä lopuksi loppuraportointiin”, kertoo toimitusjohtaja Iida Saloranta.

Askelmerkit tulevaisuudelle

Iidan mukaan kehityshankkeen parasta antia oli strategiatyö, joka antoi suuntaviivat tämän hetken ja tulevaisuuden yritystoiminnalle. Y4:n strategiakonsultti Henri Saarela saa kehuja Ilostu Oy:n porukalta: “Työpajat etenivät hyvin suunnitelmallisesti ja pysyimme asiassa. Henri vei meidät vaikeiden tehtävien läpi, joiden tuloksena saimme luotua uusia tapoja sanoittaa palveluamme. Hän ei luovuttanut, vaikka meistä tuntui hankalalta vastata tiettyihin kysymyksiin, emmekä täysin ymmärtäneet tehtävän tarkoitusta ennen kuin näimme lopputuloksen. Se oli mukavaa ja kaikki olivat samaa mieltä!”

 

Myös muut kehitysteemat olivat onnistuneita. Iidan mielestä ulkopuolisten konsulttien apu hankkeessa oli merkittävää: “Muun työn ohella oli tärkeää, että konsultit ottivat ohjat käsiin ja johtivat työpajojen työskentelyä. Oli kiva saada konsulttien näkemyksiä ja sparrausta eri aiheisiin. Saimme myös paljon materiaalia, josta osaa täytyy vielä jatkojalostaa ja sen jälkeen jalkauttaa käytännön työhön, joten kehitystyö meillä jatkuu hankkeessa saamiemme materiaalien pohjalta.”

Joustavat ja tarpeiden mukaan räätälöidyt työpajat

Y4 Worksin palvelu saa kiitosta erityisesti joustavuudesta. Ilostu Oy:n tilanne ja tarpeet muuttuivat kehitystyön aikana. Työpajat toteutettiin kuitenkin aina yrityksen senhetkiset tarpeet edellä, jotta konsultointi palvelisi mahdollisimman hyvin ajankohtaisia kehityskohteita ja liiketoiminnan kipupisteitä. 

 

Ilostu Oy:n tiimi on tyytyväinen koko kehitysprojektiin, niin apuun rahoitushakemuksen kanssa kuin myös konsultointiin. Iida suosittelee konsultointipalveluita yrityksille, jotka kaipaavat selkeyttä yhteen tai useampaan liiketoiminnan osa-alueeseen. “Konsultit olivat asiantuntevia, aktiivisia ja mukavia – heidän kanssaan oli miellyttävä tehdä yhteistyötä. Konsulttien osaaminen edisti useita asioita yrityksessämme ja nyt meillä on varmempi olo tulevaisuudesta ja kasvusta.”

Haluatko tietää lisää yritysrahoituksista?

Jos tarvitset rahallista tukea yrityksesi kehittämiseen, tutustu yritysrahoituksiin ja hae julkista rahoitusta kanssamme.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.