Y4 Works logo

13/06/2022

|

Kokemuksia Y4 Worksilta

13/06/2022

Päivä uravalmentajana

Jaa blogi:

Y4 Worksin uravalmentajat tukevat työnhakijoita uran käännekohdissa. Valmentajat toimivat tärkeänä motivoijana uuden äärellä ja auttavat myös käytännönläheisesti esimerkiksi työpaikan tai koulutuspaikan saamisessa. Miltä arki valmennuksen parissa käytännössä näyttää? Lue uravalmentaja Paulan työpäivästä.

Klo 9.15

Kävelin aamulla toimistolle; työmatka on aika idyllinen, koska melkein koko matkan voin kävellä merenrantaa pitkin. Juon aamukahvia ja luen samalla sähköpostit ja Slack-viestit. Yritän aina maanantaiaamuisin sopia ensimmäisen valmennustapaamisen aikaisintaan klo 9.30, mielummin klo 10, jotta viikko käynnistyy mukavan rauhallisissa merkeissä. Vartin päästä alkaa päivän ensimmäinen tapaaminen etänä. Asiakas on jo tuttu, sillä valmennusta on jatkunut neljä kuukautta. Tämä tapaaminen ei vaadi hirveästi valmisteluja, lähinnä palauttelen mieleen mihin työnhaun kanssa jäätiin viime kerralla.

Klo 11.00

Seuraava asiakas perui tapaamisen. Käytän ajan hyödyksi ja hoidan muutaman puhelun. Sain sopivasti toisen asiakkaan kiinni ja ehdimme käydä hänen tilannettaan läpi. Soitan myös toisen asiakkaan opettajalle ja eri koulujen opoille, ja pohdimme miten koulun vaihto onnistuisi. Sitten onkin jo aika käydä lounaalla ja samalla saan pienen kävelyn.

Klo 13.15

Tapasin äsken asiakkaan kasvotusten. Kyllä se vaan niin on, että työskentely lähtee paremmin käyntiin, kun on kerran edes tavattu livenä. Sen jälkeen etätyöskentelykin toimii paremmin. Hybridityöskentely on parasta, kun voi itse yhdessä asiakkaan kanssa sopia miten tapaamiset hoidetaan. Meillä on tietty määrä tunteja minkä verran asiakasta on valmennettava, mutta kaikki muu onkin sovittavissa ja järjestettävissä niin kuin asiakkaan kanssa parhaaksi näemme.

Klo 14:15

Yksi maahanmuuttajataustainen asiakas tarvitsee harjoittelupaikan opintoihinsa liittyen. Edellisessä työpaikassani Vantaan kaupungilla saattaisi olla juuri sopiva mahdollisuus harjoitteluun. Olen viestitellyt tänään vanhojen työkavereiden kanssa asiasta. On kiva törmätä mukaviin tyyppeihin aina uusissa yhteyksissä.

Klo 14.45

Meillä on firmassa käytössä joka toinen viikko “kahvittelukaverit”-arvonta, johon halukkaat voivat osallistua. Kaikkien kesken arvotaan parit, jotka sopivat kahvihetken tulevalle viikolle. Olen osallistunut joka kerta ja juuri äsken oli taas tosi piristävä keskustelu. Aika paljon arjessa näkee vain omaa tiimiä, joten tämä on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan muihin ja jutella muustakin kuin työjutuista. 

Klo 17.00

Päivän viimeinen tapaaminen oli yhdessä asiakkaan, sosiaalityöntekijän ja tulkin kanssa. Tilanteeseen liittyy paljon epäselvyyksiä ja tarvitaan yhteistyötä eri tahojen kanssa. Tiedossa on selviteltävää, kun kuvioon liittyy myös kielimuuri. Reunaehdot meidän työskentelylle tulee usein taloudellisista realiteeteista, joiden puitteissa yritämme yhdessä löytää asiakkaalle mieluisan vaihtoehdon. Joskus yhteiskuntamme systeemit voivat vaikuttaa asiakkaan näkökulmasta melkoiselta viidakolta, mutta eiköhän tästäkin selvitä!

Päivä alkaa olla pulkassa, teen vielä viimeiset muistiinpanot ja laitan läppärin kiinni. Kannatti taas tulla toimistolle, paljon energisempi fiilis kuin etätyöpäivän jälkeen!

Paula Ranta

Kirjoittaja

Paula Ranta
Paula on helsinkiläinen uravalmentaja, joka innostuu tanssiaisista ja kursseilla käymisestä. Coaching on Paulan sydäntä lähellä ja hän ei koskaan kyllästy keskustelemaan siihen liittyvistä aiheista.

Haluaisitko työskennellä uravalmentajana Y4 Worksilla?

Ole yhteydessä Y4:n rekrytoijaan Emmiin: +35844 981 3501 / emmi.lipponen@y4works.fi

Kirjoittaja

Paula Ranta
Paula Ranta
Paula on helsinkiläinen uravalmentaja, joka innostuu tanssiaisista ja kursseilla käymisestä. Coaching on Paulan sydäntä lähellä ja hän ei koskaan kyllästy keskustelemaan siihen liittyvistä aiheista.

Jatka lukemista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.