Y4 Works logo

08/12/2022

|

Harjoittelu Y4 Worksilla

08/12/2022

Myyntiharjoittelu Y4 Worksilla

Jaa blogi:

harjoittelu

Loppusyksystä meillä oli harjoittelussa Kia, joka opiskelee myyntityön koulutusohjelmassa Haaga-Heliassa. Ohjelmassa keskitytään erityisesti yritysmyyntiin ja henkilökohtaiseen myyntityöhön digitaalisessa toimintaympäristössä. 21 päivää yritysmyynnissä on myyntiin keskittyvä harjoittelujakso, jonka Kia suoritti Y4 Worksin myyntitiimissä. Haastattelimme Kiaa harjoitteluun liittyen.

Miksi hait harjoitteluun Y4 Worksille?

Opintojakson alussa kaikki mukana olevat yritykset pääsivät esittäytymään opiskelijoille, ja päivän esittäytymiset aloittikin Y4 Works. Yritys ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta heti alkuun minulla tuli vahva tunne, että tämä on se yritys, johon haluan päästä harjoitteluun. Erityisesti esityksestä jäi mieleen mielenkiintoiset tuotteet ja palvelut, mutta myös yrityksen arvot. Ratkaisukeskeisyys, luottamus ja rento tehokkuus olivat arvoina sellaisia, joihin pystyin vahvasti samaistumaan. Päivän päätteeksi opiskelijat jaettiin yrityksiin ja pääsinkin Y4 Worksille, johon ensisijaisesti halusin.

 

Vaikka olenkin jo kerryttänyt jonkin verran työkokemusta, ei minulla ollut suoranaisesta yritysmyynnistä minkäänlaista kokemusta. Olin innoissani päästessäni kokeilemaan taitojani vihdoin myös tällä saralla. Halusin päästä näkemään ja kokemaan yritysmyyntiä itse paikan päältä, ja muuttaa jo koulussa opittua teoriaa käytännön työksi. Lisäksi halusin päästä näkemään monipuolisesti sekä myyjän työtä, mutta myös muita yritystoiminnan osa-alueita. En asettanut itselleni kuitenkaan mitään tiukkoja tavoitteita, vaan lähtökohtaisesti halusin saada kokemusta ja varmuutta työskentelyyn.

 

Mitä olet kaikkea olet tehnyt harjoittelun aikana?

Harjoittelun aikana olen päässyt perehtymään Y4 Worksin tarjoamiin monipuolisiin yritysten kasvuun keskittyviin palveluihin. Etenkin myyntityön prosessit ovat tulleet tutuiksi, ja onkin ollut mahtavaa päästä seuraamaan, kuinka myyntiä tehdään Y4:lla. Kylmäsoittelu oli itselleni kokonaan uutta ja hieman jännittävää, mutta tartuin haasteeseen ja bookkailu onkin tullut tähän mennessä hyvinkin tutuksi. Olen myös päässyt mukaan myyntitapaamisiin, sekä myyntityön lisäksi olen päässyt seuraamaan muun muassa Työllistä Taidolla -neuvontaa, sekä markkinointiin keskittyvää konsultointia yrityksille.

 

Mitä olet oppinut harjoittelun aikana?

Kokemuksena harjoittelujakso Y4 Worksilla on ollut todella positiivinen ja opettavainen. On ollut hienoa päästä näkemään, miten arki konsulttitalossa pyörii ja mitä kaikkea se pitää sisällään. Harjoittelujakso on täyttänyt kaikki odotukseni ja parasta on ollut päästä itse tekemään ja näkemään työnsä tuloksia. Myös työkavereiden tuki on ollut korvaamatonta ja päiviä toimistolla tuleekin ikävä. 

 

Tärkeintä itselleni on ollut päästä kokeilemaan myyntityötä, sekä kehittämään omaa osaamista ja siihen Y4 Works on antanut todella hyvät lähtökohdat. Koen Y4:n olevan hyvä paikka tehdä myyntiä riippumatta siitä, olitko jo myyntityön kokenut konkari, vai vasta urasi alussa!

Kirjoittaja

Iisa Virtanen
Iisa työskentelee Y4:lla markkinoinnin asiantuntijana. Iisa on kiinnostunut erityisesti sisällöntuotannosta sekä sosiaalisesta mediasta ja vapaa-aikansa hän viettää podcasteja tai äänikirjoja kuunnellen.

Oletko kiinnostunut työskentelemään Y4 Worksilla?

Katso avoimet työpaikat tai ole yhteydessä Y4:n rekrytoijaan Emmiin +358 44 981 3501 / emmi.lipponen@y4works.fi.

Kirjoittaja

Iisa Virtanen
Iisa työskentelee Y4:lla markkinoinnin asiantuntijana. Iisa on kiinnostunut erityisesti sisällöntuotannosta sekä sosiaalisesta mediasta ja vapaa-aikansa hän viettää podcasteja tai äänikirjoja kuunnellen.

Jatka lukemista

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.