Y4 Works logo

16/05/2022

|

Kokemuksia Y4 Worksilta

16/05/2022

Päivä HR-konsulttina

Jaa blogi:

Y4 Worksin HR-konsultit tukevat yrityksiä työnantajuudessa ja neuvovat, kuinka löytää uusia tekijöitä. Miltä arki HR-konsulttina näyttää? Lue Y4 Worksin Jyryn työpäivästä!

8:45

Työpäivä lähti “aikaisen” aamulenkin jälkeen hyvin käyntiin ja edessä on itselle melko tavanomainen konsultin päivä. Työpäiväni alkaa yleensä noin klo 9, koska en ole aamuvirkku ja työaikoihin saa meillä vaikuttaa. Ensimmäisenä edessä on Slackin ja sähköpostin läpikäyminen akuutimpien asioiden varalta, loput aikataulutin itselle aamupäivän asiakastapaamisen jälkeen kevyemmäksi tekemiseksi. Sähköposti on ihanan seesteinen, koska sisäinen viestintä on meillä kokonaan Slackissa ja asiakkailtakin tulee tänä päivänä suhteellisen vähän sähköpostia.

9:00

Aamupuuhien jälkeen edessä on päivän ensimmäinen asiakastapaaminen, joka on etänä toteutettava yritysneuvonta. Olen keskustellut asiakkaan kanssa jo aikaisemmin, mutta käyn vielä läpi omat muistiinpanot ja asiakkaan nettisivut, jotta asiat on tuoreessa muistissa. Neuvontatapaamisessa on agendalla yrityksen työllisyysasiat, joihin mietitään ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Juttua riittää ja muutaman tunnin neuvonta vilahtaa ohi nopeasti. Nyt on edessä lyhyt breikki ennen kuin laitan asiakkaalle seuraavaan tapaamisen kutsun sekä neuvonnasta kirjallista materiaalia.

12:00

Lyhyen tauon jälkeen edessä on raportin viimeistelyä asiakasta ja palvelun tilaaja varten. Tämä onneksi tulee rutiinilla eikä ole erityisen työläs vaihe. Kutsujen, sähköpostin ja raportin jälkeen näppäilen tiedot meidän CRM:ään ja hyppään päivän seuraaviin tehtäviin. Luvassa on asiakkaan alkukartoituksen tekeminen eli asiakkaan tarkempien tarpeiden kartoittaminen puhelimitse ennen varsinaista tapaamista. Tämä voi kiireisten asiakkaiden osalta vaatia muutaman soiton. Jos ajat eivät osu kohdalleen, yritän myöhemmin uudestaan.

12:30

Työpäivän tauottaminen on tärkeää ja oma päivä rakentuu hyvin vahvasti kalenterin ympärille. Lounastauko tuli sopivaan kohtaan, pyörähdän keittiöön, syöpäsen ruuat ja hyppään pihalle, jossa käytän loput lounastauosta pieneen kävelyyn. Happihyppelyn jälkeen tarkistan loppuviikosta pidettävän yrittäjyyskoulutuksen materiaalit valmiiksi, jotta palaa taas mieleen, mistä on tarkoitus koulutuksessa puhua. Pääosin keskityn työssäni neuvomaan asiakasyrityksiä, mutta ajoittain olen myös mukana yrittäjyyskoulutuksissa, joissa annetaan osallistujille eväät uudelle uralle yrittäjänä. 

13:15

Seuraavana on luvassa päivän toinen neuvonta. Myös tässä kuviot selvillä, ja neuvonta meneekin mukavasti keskustellen muun muassa yrityksen rekrytointitilanteesta ja ratkaisuista näihin haasteisiin. Iltapäivällä onkin tiukempi aikataulu, joten laitan asiakkaalle vain seuraavan tapaamisen kutsun ja jätän raportin viimeistelyn huomisaamuun, joka näyttää rauhallisemmalta. Kaikkea ei tarvi tehdä tänään, kunhan asiakkaalla on tiedossa, milloin materiaalit tipahtaa sähköpostiin.

15:30

Yrityspalveluiden tiimipalaverissa käydään meidän porukalle olennaisia asioita läpi kerran viikossa. Tiivis tunnin palsu, jossa nousi taas hyvin keskustelua monista aiheista. Mukava kevennys tähän iltapäivään. Päivä alkaa olla jo pitkälti pulkassa.

16:30

Päivän päätteeksi olen varannut aikaa huomisen konsultointitapaamisen valmisteluun. Asiakkaan kanssa käydään läpi myyntialan digitalisaatioon liittyviä haasteita. Nyt on selkiät sävelet huomiselle konsultoinnille. Aika kurkistaa vielä nopsasti Slack ja sähköposti läpi ettei mitään unohtunut ja kurkata kalenterista, millainen päivä on huomenissa luvassa. Hommat paketissa ja huominen päivä suunniteltu, joten voi hyvillä mielin hypätä taas vapaalle.

Jyry Lehtoniemi

Kirjoittaja

Jyry Lehtoniemi
Jyry on helsinkiläistynyt lappilainen liikkeenjohdon konsultti, jonka vapaa-aika menee mm. urheillessa, metsiä kolutessa ja remppaillessa.

Haluaisitko konsultiksi Y4 Worksille?

Ole yhteydessä Y4:n rekrytoijaan Emmiin: +35844 981 3501
 / emmi.lipponen@y4works.fi

Kirjoittaja

Jyry Lehtoniemi
Jyry Lehtoniemi
Jyry on helsinkiläistynyt lappilainen liikkeenjohdon konsultti, jonka vapaa-aika menee mm. urheillessa, metsiä kolutessa ja remppaillessa.

Jatka lukemista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.