Y4 Works logo

16/05/2022

|

Kokemuksia Y4 Worksilla

16/05/2022

Päivä HR-konsulttina

Jaa blogi:

Y4 Worksin HR-konsultit tukevat yrityksiä työnantajuudessa ja neuvovat, kuinka löytää uusia tekijöitä. Miltä arki HR-konsulttina näyttää? Lue Y4 Worksin Jyryn työpäivästä!

9:00

Työpäivä lähti “aikaisen” aamulenkin jälkeen hyvin käyntiin ja edessä on itselle hyvin tavanomainen yritysneuvojan työpäivä. Työpäivä alkaa noin klo 9.00, koska en ole aamuvirkku ja työaikoihin saa meillä vaikuttaa. Ensimmäisenä edessä on Slackin ja sähköpostin läpikäyminen akuutimpien asioiden varalta, loput aikataulutin itselle aamupäivän asiakastapaamisen jälkeen kevyemmäksi tekemiseksi. Sähköposti on ihanan seesteinen, koska sisäinen viestintä on meillä kokonaan Slackissa ja asiakkailtakin tulee tänä päivänä suhteellisen vähän sähköpostia.

9:30

Aamupuuhien jälkeen edessä on päivän ensimmäinen asiakastapaaminen, joka on etänä toteutettava yritysneuvonta. Olen keskustellut asiakkaan kanssa jo aikaisemmin, mutta käyn vielä läpi omat muistiinpanot ja asiakkaan nettisivut, jotta asiat on tuoreessa muistissa. Neuvontatapaamisessa on agendalla yrityksen työllisyysasiat, joihin mietitään ratkaisuja yhdessä asiakkaan kanssa. Juttua riittää ja kahden tunnin neuvonta vilahtaa ohi nopeasti. Nyt on edessä lyhyt breikki ennen kuin laitan asiakkaalle seuraavaan tapaamisen kutsun sekä neuvonnasta kirjallista materiaalia.

11:45

Lyhyen tauon jälkeen edessä on raportin tekemistä asiakasta ja palvelun tilaaja varten. Tämä onneksi tulee rutiinilla eikä ole erityisen työläs vaihe. Kutsujen, sähköpostin ja raportin jälkeen näppäilen tiedot meidän CRM:ään ja hyppään päivän seuraaviin tehtäviin. Luvassa on asiakkaiden alkukartoitusten tekeminen eli asiakkaiden tarkempien tarpeiden kartoittaminen puhelimitse ennen varsinaista tapaamista. Tämä voi kiireisten asiakkaiden osalta vaatia muutaman soiton. Jos ajat eivät osu kohdalleen, yritän päivemmällä uudestaan.

12:30

Työpäivän tauottaminen on tärkeää ja oma päivä rakentuu hyvin vahvasti kalenterin ympärille. Lounastauko tuli sopivaan kohtaan, pyörähdän keittiöön, syöpäsen ruuat ja hyppään pihalle, jossa käytän loput lounastauosta kävelyyn. Happihyppelyn jälkeen katson loppuviikosta pidettävän yrittäjyyskoulutuksen materiaalit valmiiksi, jotta palaa taas mieleen, mistä on tarkoitus koulutuksessa puhua. Pääosin keskityn työssäni neuvomaan asiakasyrityksiä, mutta ajoittain olen myös mukana yrittäjyyskoulutuksissa, joissa annetaan osallistujille eväät uudelle uralle yrittäjänä. Kyseisen päivän kokonaisuuden olen pitänyt jo kerran aikaisemmin, joten tämä on lähinnä asioiden kertausta, koska päivään sattui sopiva rauhallinen sauma. Seuraaviin hommiin.

13:15

Rimpautan uudestaan yhdelle asiakkaalle, jota en saanut aamupäivästä kiinni. Onneksi ajat osui tällä kertaa kohdilleen ja ylihuomisen neuvonnalle on tiedossa nyt selkeä agenda. Seuraavana on luvassa päivän toinen neuvonta. Myös tässä kuviot selvillä, ja neuvonta meneekin mukavasti keskustellen muun muassa yrityksen rekrytointitilanteesta ja ratkaisuista näihin haasteisiin. Iltapäivällä onkin tiukempi aikataulu, joten laitan asiakkaalle vain seuraavan tapaamisen kutsun ja jätän raportin kirjoittelun huomisaamuun, joka näyttää rauhallisemmalta. Kaikkea ei tarvi tehdä tänään, kunhan asiakkaalla on tiedossa, milloin materiaalit tipahtaa sähköpostiin.

15:00-17:00

Yrityspalveluiden tiimipalaverissa käydään meidän porukalle olennaisia asioita läpi kerran viikossa. Tiivis tunnin palsu, jossa nousi taas hyvin keskustelua monista aiheista. Mukava kevennys tähän iltapäivään. Päivä alkaa olla jo pitkälti pulkassa. Iltapäivän viimeisen tunnin olin varannut huomisen konsultointitapaamisen valmistelua varten, jossa käydään myyntialan digitalisaatioon liittyviä haasteita läpi. Nyt on selkiät sävelet huomiselle konsultoinnille. Aika kurkistaa vielä nopsasti Slack ja sähköposti läpi ettei mitään unohtunut ja kurkata kalenterista, millainen päivä on huomenissa luvassa. Hommat paketissa ja huominen päivä suunniteltu, joten voi hyvillä mielin hypätä taas vapaalle.

Jyry Lehtoniemi

Kirjoittaja

Jyry Lehtoniemi
Jyry on helsinkiläistynyt lappilainen liikkeenjohdon konsultti, jonka vapaa-aika menee mm. urheillessa, metsiä kolutessa ja remppaillessa.

Haluaisitko konsultiksi Y4 Worksille?

Ole yhteydessä Y4:n rekrytoijaan Emmiin: +35844 981 3501
 / emmi.lipponen@y4works.fi

Kirjoittaja

Jyry Lehtoniemi
Jyry Lehtoniemi
Jyry on helsinkiläistynyt lappilainen liikkeenjohdon konsultti, jonka vapaa-aika menee mm. urheillessa, metsiä kolutessa ja remppaillessa.

Jatka lukemista

Kokemuksia Y4 Worksilla

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.