Y4 Works logo

24/08/2022

|

Kokemuksia Y4 Worksilta

24/08/2022

Päivä yrittäjyyskouluttajana

Jaa blogi:

Y4 Worksin yrittäjyyskouluttajat opastavat yrittäjyystaitoja aloitteleville yrittäjille sekä auttavat pidempään yrittäjänä toimineita syventämään osaamistaan ja rakentamaan kestävää liiketoimintaa. Miltä arki yrittäjyyskouluttajana käytännössä näyttää? Lue Y4 Worksin yrittäjyyskouluttaja Aliisan työpäivästä.

Klo 8:30

Tällä hetkellä minulla on menossa kuuden viikon mittainen koulutus, jossa syvennetään osallistujien yrittäjyysosaamista. Koulutus toteutetaan etänä ja pidän tämän päivän kotoa käsin. Avaan läppärin ja valmistelen koulutuspäivää varten tarvittavat sovellukset kuten Zoomin ja Slidesin. Tsekkaan tärkeimmät viestit, vastaan niihin ja tarkistan päivän kulun. Varmistan, että asiakkaille tärkeät materiaalit ovat Kytkimessä eli Y4:n koulutuksia varten luodulla verkkoalustalla, ja että päivän luentomatsku on sellainen kuin haluan.

Klo 8:45 

Zoomin avaus ja asiakkaiden vastaanotto

Klo 9:00-10:00

Keskustelemme asiakkaiden kanssa yhteisesti ja pienryhmässä, ja pidämme sitten ensimmäisen tauon. Tällä kurssilla käsitellään verkkokaupan perustamista ja tänään aiheena on maksu- ja toimitusprosessit. Aihe on monelle asiakkaana tuttu, mutta vain pari osallistujaa on tehnyt käytännössä töitä verkkokaupan osalta. Kiinnostavassa keskustelussa osallistujat nostavat esiin monta sudenkuoppaa, joita he ovat asiakkaana tunnistaneet eri verkkokaupoissa.

Klo 10:15-11:30 

Alustan päivän aiheen vielä laajemmin, käsittelemme esimerkkejä verkkokaupoissa ostamisesta ja alustojen mahdollisuuksista, viittaan aiempiin keskusteluihin ja nostan osallistujien kommentteja esille chatista. 

Klo 11:30 

Etätöissä lounastan hyvin vaihtelevasti. Luentopäivänä valvon, että Zoom-ohjelmisto pysyy päällä, joten en voi lähteä esimerkiksi ulos kävelylle. Yritän kuitenkin vaihtaa maisemaa lounastamalla eri huoneessa kuin missä työskentelen. Visiitti maailman toiselle puolelle matkailuohjelman avulla virkistää kummasti.

Klo 12:15

Lounas päättyy. Osallistujilla on pidempi itsenäinen tehtävä, joka vaatii keskittymistä, mutta päivystän ja olen apuna tarvittaessa. Chatissa on kysymyksiä, joihin vastaan ja etsin lisätietoja asiakkaalle erittäin kiinnostavasta aiheesta. Yrittäjyyskoulutuksissa on tasaisesti erilaisia osioita, kuten luentoja sekä tehtäviä yhdessä ja erikseen. Nyt on meneillään itsenäinen tehtävä, sillä aiheen takia pitää lukea rauhassa erinäisiä sopimuksia. Ne aiheuttavat vähän tuskailua, sillä tekstien merkitys ei aukea noin vain…

Klo 13:20 

Osa osallistujista on pienryhmässä tekemässä ryhmätyötä, osa edistää itsenäisesti omaa kehitystyötä. Chattiin tulee ilahduttavan hyviä vinkkejä ja linkkejä. Itse tarkistan tässä vaiheessa loppupäivän ajankäytön. Keskustelu tehtävän jälkeen on aktiivista ja osallistujien pointit erittäin hyviä! Käymme läpi verkkokauppiaan toimituskumppanin valintaa ja siihen liittyvää riskienhallintaa.

Klo 14:25

Selostan päivän koontitehtävän, joka tällä kertaa on kertaus päivän aiheista ja reflektiota siitä, miten voi hyödyntää opittua omassa työskentelyssä.

Klo 14:50

Reflektoimme asiakkaiden kanssa mennyttä koulutuspäivää. Asiakkailla on ristiriitaisia fiiliksiä, mikä on hyvin normaalia koulutustilanteessa. Oppiminen saattaa aiheuttaa myös vastareaktion ja siinä yhteydessä pitää ymmärtää, että se on osa prosessia. Fiilisten jakaminen ja niistä kuuleminen on kuitenkin erittäin tärkeää. 

Klo 15:00

Koulutuspäivä päättyy

Klo 15:00-16:00 

Koko Y4 Worksin yhteinen tiimimiitti pidetään joka toinen keskiviikko. Tässä tapaamisessa minua lämmittää koko talolle nostetut kiitokset johtoryhmältä ja ennaltaehkäisevät ohjeet työhyvinvointiin liittyen.

Klo 16-16.30 

Päivän reflektio ja seuraavan päivän valmistelu. Tarkistan, että asiakkaille on viestitty sovituista asioista ja että seuraavan aamun prosessi sujuu yhtä kivasti kuin tänään. Suljen läppärin ja olen kotona.

Aliisa Hautaviita

Kirjoittaja

Aliisa Hautaviita
Aliisa on myyntihenkinen yrittäjyyskouluttaja ja aina innokas kehittämään ja sparraamaan mistä vain yrittämiseen liittyvästä; aina asiakaskokemuksesta talouden tasapainoon. Aliisan vapaa-aika on perhekeskeistä kulttuuria unohtamatta.

Haluaisitko työskennellä kouluttajana Y4 Worksilla?

Ole yhteydessä Y4:n rekrytoijaan Emmiin: +35844 981 3501 / emmi.lipponen@y4works.fi

Kirjoittaja

Aliisa Hautaviita
Aliisa Hautaviita
Aliisa on myyntihenkinen yrittäjyyskouluttaja ja aina innokas kehittämään ja sparraamaan mistä vain yrittämiseen liittyvästä; aina asiakaskokemuksesta talouden tasapainoon. Aliisan vapaa-aika on perhekeskeistä kulttuuria unohtamatta.

Jatka lukemista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.