Y4 Works logo
Tero Turunen

Osaavaa rekrytointia

Tukea ja neuvoja rekrytointiin Lapin alueella - maksuttomasti.

Apua osaavien työntekijöiden rekrytointiin ja työnantajuuteen

Työnantaja: kaipaatko uusia työntekijöitä? Onko yritykselläsi haasteita osaavien työntekijöiden löytämisessä?

Osaavaa rekrytointia -palvelussa neuvomme yritystäsi rekrytoinnissa ja työnantajuudessa. Kartoitamme yksilölliset työnantajan tarpeesi, teemme henkilökohtaisen rekrytointisuunnitelman ja neuvomme erityisesti osatyökykyisen työvoiman potentiaalin hyödyntämisessä. Tavoitteenamme on, että neuvonnan päätteeksi yrityksessäsi on lisää osaavia työntekijöitä sekä tietoa osatyökykyisten rekrytoinnista ja työnantajuudesta.

TE-toimiston tarjoama palvelu on maksuton ja tarjolla kaikille Lapin alueen yrityksille. Lue lisää palvelusta alta ja ilmoittaudu mukaan!

Y4 Works auttaa yritystäsi myös koronatilanteessa

Mitä osatyökykyisyys tarkoittaa?

Osatyökykyisyydellä tarkoitetaan työntekijää, jolla on käytössään osa työkyvystään ja halu tämän kyvyn käyttämiseen. Osa työkyvystä saattaa olla heikentynyt esimerkiksi vamman, pitkäaikaissairauden tai elämänkriisin vuoksi. Tämän vuoksi osatyökykyinen saattaa tarvita työssään järjestelyjä työnsä toteuttamiseksi.

Työkyky määritellään aina suhteessa työhön ja siihen liittyviin vaatimuksiin työntekijän kannalta. Esimerkiksi vammainen työntekijä ei ole osatyökykyinen, jos hänen kykynsä tehdä töitä on tasapainossa työn vaatimusten kanssa. Tähän voidaan vaikuttaa merkittävästi työn räätälöinnillä, jossa muotoillaan työtä sopivaksi erilaisille työkyvyille. Työn räätälöinnillä mahdollistat työsi tekemisen yhä suuremmalle kohderyhmälle.

Kolme syytä palkata osatyökykyinen työntekijä

Y4 Works konsultointi

Rahallista tukea saatavilla

Työnantajana et ole yksin osatyökykyisten työntekijöiden palkkaamisessa. Osatyökykyisten rekrytointiin on tarjolla erilaisia rahallisia tukia julkiselta sektorilta. Tukea tarjotaan esimerkiksi työvälineiden hankintaan, työpaikan muutostöihin tai toisen työntekijän antamaan apuun työpaikalla. Tällaista työolosuhteiden järjestelytukea voit hakea TE-toimistosta.

Osatyökykyinen työntekijä voi hyödyntää työhönvalmentajaa, joka etsii ja räätälöi työntekijälle sopivia työpaikkoja ja -tehtäviä sekä tukee työnantajaa työllistämiseen liittyvissä asioissa. Osatyökykyinen työntekijä voi myös hakea palkkatukea, mikä maksetaan suoraan työnantajalle.

Joustoa työpaikalle työtehtävien räätälöinnillä

Osatyökykyisten työntekijöiden työntekoa voidaan helpottaa lukuisilla keinoilla työtehtävien räätälöinnillä. Vaihtoehtoina voivat olla vaikkapa työaikajoustot, ergonomian parantaminen, työvälineiden päivittäminen tai työn organisointi uudelleen. Esimerkiksi luki- ja kirjoitushäiriöiselle varastotyöntekijälle voidaan muotoilla audiomuotoiset ohjeet, jossa keräilyohjeet tulevat kuulokkeisiin.

Työtehtävien muokkaus saavutettavammaksi ja esteettömäksi osatyökykyisten kannalta lisää työn joustoa yrityksessäsi. Yllättävän moni työtehtävä on järjesteltävissä uudelleen yhä useamman työntekijän tehtäväksi. Tästä on hyötyä erityisesti aloilla, joissa markkinatilanteet muuttuvat ja tulevaisuus on epävarmaa.

Y4 Works tyo- ja urapolku

Monimuotoinen ja inklusiivinen työyhteisö parantaa liiketoimintaasi

Palkkaamalla osatyökykyisen työntekijän ja muokkaamalla työtehtäviä joustavimmiksi lisäät työyhteisösi monimuotoisuutta ja inklusiivisuutta. Inklusiivisuudella tarkoitetaan työntekijöidesi keskinäistä erilaisuutta sekä yrityksesi kykyä ottaa nämä eroavuustekijät huomioon työyhteisössä.

Monimuotoinen työyhteisö tuo uutta tietoa ja rikkautta yritykseesi sekä lisää yrityksesi houkuttelevuutta työnantajana. Tutkimusten mukaan se lisää myös taloudellista kannattavuutta: laajassa kansainvälisessä tutkimuksessa monimuotoisimmilla yrityksillä todettiin olevan 9% korkeampi liikevoittoprosentti ja 19% enemmän liikevaihtoa uusista innovaatioista.

Osaavaa rekrytointia -palvelun rakenne

Osaavaa Rekrytointia -palvelu koostuu infotilaisuudesta sekä yksilöllisestä sparrauksesta Y4:n asiantuntijan kanssa. Tavoitteenamme on, että yrityksesi saa uutta osaavaa työvoimaa sekä tietoa osatyökykyisten rekrytoinnista neuvonnan jälkeen.

1. Infotilaisuus (2h)

Infotilaisuudessa saat kattavat perustiedot tarjolla olevista tuista ja palveluista osatyökykyisten rekrytointiin liittyen. Kerromme myös ajankohtaista tietoa osatyökykyisisten työtehtävien räätälöintimahdollisuuksista. Ryhmämuotoisessa tapaamisessa on mahdollisuus myös kokemusten vaihtamiseen ja jakamiseen muiden työnantajien kesken. Infoon voit osallistua paikan päällä tai etäyhteydellä.

2. Henkilökohtainen sparraus

Sparraussessiossa saat kokeneelta asiantuntijalta käytännön tukea ja apua osatyökykyisten rekrytointiin. Räätälöimme neuvonnat yrityksesi tarpeisiin ja tilanteeseen sopivaksi. Saat sparrauksen päätteeksi henkilökohtaisen rekrytointisuunnitelman, jonka avulla pystyt toteuttamaan osatyökykyisen työntekijän rekrytoinnin onnistuneesti alusta loppuun.

Sparraus sisältää kolme tapaamista:

1

Alkukartoitus (2h)

Keskustelemme kanssasi tarpeista, toiveista ja työtavoista palveluun liittyen. Suunnittelemme yrityksellesi yksilöllisen neuvonnan, joka vastaa tämän hetkisiin haasteisiisi työnantajana.

2

Neuvonta (1,5-2,5h)

Luomme yhdessä konkreettisen rekrytointisuunnitelman osatyökykyisen työllistämiseen yrityksessäsi. Suunnitelma sisältää yksityiskohtaisen tiekartan mm. rekrytoinnin toteuttamiselle, työn räätälöinnille sekä yrityksellesi relevantit tukipalvelut jatkoa varten. Saat kirjallisen suunnitelman meiltä viikon sisällä neuvonnasta.

3

Loppusparraus (1-1,5h)

Käymme suunnitelman läpi neuvonnan jälkeen saamiesi kokemusten pohjalta. Teemme tarvittaessa muutoksia ja tarjoamme ratkaisuja esille nousseisiin kysymyksiin. Varmistamme, että yrityksesi sai neuvonnasta tarvitsemansa avun ja tulokset. Keräämme kokemuksistasi palautetta, jotta voimme kehittää palvelua jatkossa.

Ilmoittaudu mukaan

Hae mukaan Osaavaa rekrytointia -palveluun TE-toimiston sivuilla. Palveluun voit ilmoittautua, kun yrityksesi toimii Lapin alueella.

TE-toimisto logo
Työkykyohjelma logo

Kysy lisää

Marko Mäkitalo

marko@y4works.fi
+358 44 975 1264

Jyry Lehtoniemi

Jyry Lehtoniemi

jyry@y4works.fi
+358 40 072 6234

Katso muut yrityspalvelumme

Kauttamme voit saada myös tuettuja yrityspalveluja, yritysneuvontaa sekä tukea rahoituksen hankintaan.

Uutiskirje

Y4 Worksin uutiskirjeessä jaetaan vinkkejä yrittämiseen, liiketoiminnan kehittämiseen ja urasuunnitteluun alan parhailta asiantuntijoilta. Tilaa uutiskirjeemme ja pysy kartalla työelämän ajankohtaisista ilmiöistä!

Kysy lisää Osaavaa rekrytointia -palvelusta

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.