Y4 Works logo

Yritysten kehittämispalvelut

Kehitä liiketoimintaasi ELY:n tukemalla konsultoinnilla. Palvelussa saat yksilöllistä apua yritystoiminnan eri osa-alueisiin helposti ja matalalla kynnyksellä. Voit ostaa meiltä Analyysi- ja Konsultointi-palveluita.

Liikkeenjohdon konsultointia ELY-keskuksen tukemana

ELY-keskus: Yritysten kehittämispalvelut

Kaipaatko ulkopuolista näkemystä yrityksesi myyntiin, markkinointiin, strategiaan tai vaikkapa uuden tuotteen kaupallistamiseen?

Yrityksen kehittämispalvelut on ELYn rahoittama kehittämispalvelu suomalaisten PK-yritysten kasvun tukemiseen. Palvelun avulla voit hankkia Suomen johtavien asiantuntijoiden apua kustannustehokkaasti.

Y4 Works on yksi kehittämispalvelujen palveluntuottajista, eli voit toteuttaa palvelun meillä. Yhdessä asiantuntijoidemme kanssa voit vaikkapa uudistaa strategiasi, kehittää markkinointia, parantaa prosessiesi tuottavuutta tai saada apua uuden liikeidean kaupallistamiseen. Palvelun jälkeen saat konkreettisen kehittämissuunnitelman tulevaisuutta varten.

Yritysten kehittämispalvelut jakautuvat Analyysi- ja Konsultointi-palveluihin. Analyysi-palvelulla voit kartoittaa yleisesti yrityksesi liiketoiminnan tilaa ja sanoittaa tarvittavat kehityskohteet. Konsultointi-palvelulla voit keskittyä jo tarkemmin määriteltyyn kehitystarpeeseen ja kehittää esimerkiksi uutta tuotelanseerausta yhdessä asiantuntijan kanssa.

Kuka voi hakea Yritysten kehittämis-palveluja?

Yritysten kehittämispalveluja voi hakea päätoiminen ja toimintansa vakiinnuttanut yrittäjä tai PK-yritys. Kehittämispalveluihin ei sovellu non-profit-yhtiöt tai kuntaomisteiset yritykset. Liiketoimintasi tulee olla kasvuhakuista ja yritykselläsi on oltava riittävät resurssit projektien jatkamiselle. Lisäksi edellytämme, että yritykselläsi on..

 1. Vähintään yksi tilikausi takana
 2. Vähintään yksi työllistetty henkilö

Poikkeuksena edellä mainittuun on kehittämispalveluihin kuuluva Innovaatioiden kaupallistaminen -konsultointi, jota voit hakea myös aloittelevana yrittäjänä tai yrityksenä. Kysy lisää asiantuntijoiltamme.

Analyysi

Kartoita ja sanoita yrityksesi kehitysaskeleet.

Tavoitteet ja sisältö

Teemme kokonaisanalyysin liiketoimintasi nykytilasta, tulevaisuuden suunnasta ja kehittämismahdollisuuksista. Käymme läpi liiketoimintasi osa-alueet suhteessa tulevaisuuden tavoitteisiin:

Palvelut ja tuotteet
Asiakkaat, markkinointi ja myynti
Johtaminen, henkilöstö ja esimiestyö
Tuotanto, prosessit ja digitaaliset valmiudet
Verkostoyhteistyö, IPR

Lopputulos

Kehittämissuunnitelma, joka auttaa konkretisoimaan yrityksesi tulevaisuuden tavoitteita ja toimenpidetarpeita.

Suunnitelmassa on määritelty konkreettiset kehittämiskohteet tärkeysjärjestyksessä. Kehittämissuunnitelman avulla yrityksesi on helppoa käynnistää suunnitelmallinen kehitystyö ja edetä esim. rahoitusneuvotteluihin.

Palvelun kesto ja hinta

Analyysin kesto on yksi päivä. Yhdellä yrityksellä on käytettävissään enintään kaksi analyysipäivää kolmen vuoden aikana.

Palvelun hinta koostuu asiakkaan omavastuusta (20%) sekä ELYn avustuksesta, joka on analyysi-palveluun 1040€ (80%). Tällöin hinnaksi tulee 260€ + alv / päivä.

Saimme uskomattoman tärkeää tietoa ja tukea yrityksen kasvun mahdollisuuksien tavoittamisesta. Koemme, että saimme työkaluja yrittäjyyteen ja tärkeitä vinkkejä yrityksen keskeisiin lukuihin."

Konsultti pääsi todella hyvin kiinni siihen mitä teemme. Meillä oli hyvin laaja kattaus asioita, joihin halusimme konsultointia, ja koemme, että aikataulun puitteissa ehdittiin käymään asioita läpi juuri sopivassa suhteessa. Kiitos myös siitä, että meidät ohjattiin prosessin läpi niin selkeästi hakemuksen tekoa myöten.

Kiitos asiantuntevasta ja inspiroivasta sparrauksesta! Teette kyllä erinomaista työtä. Tuloksena saimme yrityksessämme B2B myynnin käyntiin ja yksi osa-aikainen työpaikkakin tämän johdosta muodostui. Odotukset ylittyivät!"

Tähän kolme asiakastarinaa Analyysi-palvelusta

Konsultointi

Konkreettista apua yrityksesi kehityshaasteeseen.

Tavoitteet ja sisältö

Edistämme yrityksesi suunnitelmallista liiketoiminnan kehittämistä ja hallittua kasvua seuraavissa teemoissa. Palvelun jälkeen tavoitteenamme on, että yrityksessäsi tapahtuu selkeä muutos ja liiketoiminnassa noustaan seuraavalle tasolle.

Kartoitamme yrityksesi nykytilaa ja kiteytämme strategiasi kasvuun. Asetamme tavoitteet, löydämme kehityskohteet ja luomme suunnitelman seuraaville vuosille.

Esimerkkejä kokonaisuuksista:

 • Kasvustrategia
 • Kansainvälistymisstrategia
 • Markkinaselvitykset
 • Tuote- tai asiakasportfolion analyysit ja kehittäminen
 • Tuki strategian toimeenpanoon
 • Johtamisjärjestelmän suunnittelu

Kehitämme yrityksesi tuottavuuteen vaikuttavia osa-alueita. Kehittämistyö voi liittyä esimerkiksi prosesseihin, arvoketjujen hallintaan, johtamiskulttuuriin tai toimintamalleihin ja työvälineisiin.

Esimerkkejä kehitettävistä osa-alueista:

 • Prosessit
 • Yrityskulttuuri ja toimintatavat
 • Laatu ja menetelmät
 • Osaamisen varmistaminen
 • Digitalisaatio
 • Verkkokouluttaminen
 • Kestävä kehitys
 • Johtamiskulttuuri

Teemme yhdessä yrityksellesi markkinointi- tai myyntistrategian ja perehdyt markkinoinnin eri osa-alueisiin. Tunnistat yrityksellesi käyttökelpoiset ja kustannustehokkaat markkinointikanavat ja -keinot. Saat ideoita siihen, miten erilaisia digitaalisia ratkaisuja voi hyödyntää markkinoinnin ja myynnin tukena.

Voimme keskittyä seuraaviin osa-alueisiin:

 • Markkinointistrategia
 • Brändistrategia
 • Asiakasprofiilit ja -segmentit, arvolupaukset ja positiointi
 • Myyntistrategia
 • Myynnin välineet
 • Skaalaaminen

Kartoitamme ja kehitämme yrityksesi osaamista osana henkilöstöstrategiaa. Voimme esimerkiksi selvittää yrityksesi osaamis- ja koulutustarpeet suhteessa tulevaisuuden tavoitteisiin. Osana kokonaisuutta voi olla myös esimerkiksi työhyvinvointi.

Kehitettäviä kokonaisuuksia:

 • Henkilöstön sitouttaminen
 • Oikeiden osaajien löytäminen
 • Organisaatiokulttuurista kilpailuetu
 • Rekrytoinnin suunnittelu

Kartoitamme, kehitämme ja vahvistamme yrityksesi innovatiivisen tuotteen tai palvelun konseptia. Arvioimme yrityksesi valmiuksia uudistaa omaa liiketoimintaansa tai tarjota uusia tuotteita tai palvelua markkinoille.

Osa-alueita:

 • Kehittämissuunnitelma kehityshankkeeseen
 • Idean konseptointi ja tuotteistaminen
 • Testaus ja pilotointi
 • Tuotesuojauksen valmistelu
 • Uuden yritysidean kirkastaminen

Lopputulos

Yrityksesi saa konkreettista apua alussa määriteltyyn kehittämistarpeeseen. Voit lähteä toteuttamaan jatkotoimenpiteitä joko omin voimin tai muita yrityspalveluja hyödyntäen.

Saat palvelusta raportin, jossa dokumentoidaan konsultoinnin lopputulos ja suunnitellut jatkotoimenpiteet.

Palvelun kesto ja hinta

Konsultoinnin kesto on 2-5 päivää. Yhdellä yrityksellä on käytettävissään enintään 15 konsultointipäivää kolmen vuoden aikana.

Palvelun hinta koostuu asiakkaan omavastuusta (25%) sekä ELYn avustuksesta, joka on konsultointi-palveluun 975€ (75%). Tällöin hinnaksi tulee 325€ + alv / päivä.

Kolme syytä kehittää liiketoimintaasi Yrityksen kehittämispalveluilla

Tutkitusti toimiva

Yritysten kehittämispalvelut on tutkitusti toimiva ja vaikuttava tukimuoto yrityksille (2019).

Yrittäjien suosittelema

90% asiakkaista suosittelee palveluja myös muille PK-yrityksille. Palaute palveluista on ollut erinomaista (ELY 2021).

Kustannustehokas

Huippuasiantuntijoiden konsultointia ELYn tukemana. Hakuprosessi on sujuva ja madaltaa kynnystä muihin tuettuihin yrityspalveluihin.

“Uskon, että ELYn tukemasta strategiakonsultoinnista olisi hyötyä niin pienille kuin suuremmillekin yrityksille.”

Ortopediainnovaatio Askel Healthcare vei strategiansa kirjalliseen muotoon.

Ota yhteyttä ja jutellaan lisää

Yritysten kehittämispalvelujen hakeminen tapahtuu verkossa Aluehallinnon asiointipalvelussa. Hyödyllistä tietoa löydät myös Yritysten kehittämispalvelujen verkkosivuilta. Tarjoamme mielellämme apua hakemuksen tekemiseen alusta loppuun, joten voit myös olla suoraan meihin yhteydessä.

Kysy lisää

Jyry Lehtoniemi

Jyry Lehtoniemi

jyry@y4works.fi
+358 40 072 6234

Tiina Hakkarainen

tiina@y4works.fi
+358 41 318 2263

Heli Koistinen

Heli Koistinen

heli@y4works.fi
+358 44 973 5918

Y4 Works Oy

Y4 on yritysten ja työnhakijoiden kasvukumppani. Tarjoamme tuoreimmat näkemykset liiketoiminnan kehittämiseen, oman uran löytämiseen sekä yrittämiseen. Meiltä saat monipuoliset konsultointipalvelut, koulutukset ja valmennukset joustavasti ympäri Suomea.

Teemme töitä yhteiskunnan kipupisteissä julkisen sektorin ratkaisukumppanina. Tämän vuoksi saat meiltä palveluita myös tuettuna.

Ota yhteyttä

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne.

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.