Y4 Works logo

Työllistä taidolla

30% lisää työhakemuksia RUNO Hotellille Työllistä taidolla -neuvonnassa

RUNO Hotel Porvoo on toukokuussa 2021 ovensa aukaissut boutique hotel Porvoon vanhassa kaupungissa. Työllistä taidolla -neuvonnassa hotelli sai vahvistusta ja uusia ideoita rekrytointiinsa. Uusien rekrytointikanavien hyödyntäminen toi 30% uusia työhakemuksia lisää.

Jaa artikkeli:

Asiakas
“Opimme kanavista mistä rekrytä, ja niitä kanavia sitten käytettiin. Nyt työpaikkoihin on tullut jo noin 500 hakemusta. Noin 30% hakemuksista on tullut kanavista, joista ei ollut lainkaan tietoa ennen palvelun käyttöä.”
Erkka Hirvonen, toimitusjohtaja

Mitä teimme:

– Rekrytointineuvonta: kanavat, työpaikkailmoitukset, rekrytoinnin käytännöt
– Työnantajaneuvonta: työnantajuuden kehittäminen ja lakisääteiset velvoitteet
– 30% kasvu hotellin työhakemuksissa uusien rekrykanavien myötä

Haasteena oikeiden persoonien löytäminen

Uuteen kansainväliseen hotellikonseptiin kaivattiin kipeästi 25-30 uutta työntekijää. Palveluun lähteminen sai alkunsa hotellialalle tyypillisestä rekrytointihaasteesta, mikä ei toimitusjohtaja Erkka Hirvosen mukaan liity perinteiseen työllistämiseen:

“Haaste oli löytää ne persoonat ja asenteet, jotka itse pystyvät luomaan meidän palveluelämyksestä erityisen. Näiden persoonien ja huippuasenteiden löytäminen on haastavaa, kun sitä ei pysty pelkästään CV:stä katsomaan.”

Uusia kanavia rekrytointiin

Työllistä taidolla toi Y4 konsulttien Kimmo Rouhiaisen ja Katariina Kiviluodon johdolla Hirvoselle ymmärrystä siitä, mitä mahdollisuuksia ja keinoja RUNO Hotellin kaltaisella yrityksellä on rekrytoinnissaan. Myös lainsäädännöllisten puitteiden läpikäyminen toi tärkeää informaatiota työllistämiseen.

Erityisesti mieleen jäi videohaastattelun hyödyntäminen rekrytoinnissa, josta Hirvosella ei ollut ennestään kokemusta. Neuvonta tehtiin poikkeusaikojen vuoksi kokonaan etänä videoyhteyden välityksellä.

Työhakemusten määrä kasvoi

Kokemuksen jälkeen Hirvonen suosittelee palvelua erityisesti aloitteleville yrittäjille ja rekrytoijille, joilta ei ennestään löydy työllistämiskokemusta. Palvelun tuloksena hän mainitsee työhakemusten lisääntymisen uusien kanavien löytämisen myötä:

“Opimme kanavista mistä rekrytä, ja niitä kanavia sitten käytettiin. Nyt työpaikkoihin on tullut jo noin 500 hakemusta. Noin 30% hakemuksista on tullut kanavista, joista ei ollut lainkaan tietoa ennen palvelun käyttöä.”

Kaipaatko neuvoja työnantajuuteen?

Konsultointipalveluillamme voit saada neuvontaa työnantajuuteen, rekrytointiin sekä moneen muuhun liiketoiminnan haasteeseen.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.