Y4 Works logo

Konsultointi - Innovaatioiden kaupallistaminen

Uudella liiketoimintakonseptilla lisää uskottavuutta käsityöyritykselle

Yrittäjä saattaa joskus kaivata ulkopuolista näkemystä yrityksensä suuntaamiseen. Ulkopuolinen konsultti osaa katsoa tilannetta toisesta näkökulmasta ja tuoda uusia ideoita liiketoiminnan kehittämiseen. Koruseppäyritys Anu Ek Design kaipasi tukea uuden liiketoimintakonseptin suunnitteluun ja kannattavan kasvun luomiseen. Yhdessä Y4 Worksin kanssa loimme toistettavan konseptin, joka tukee yrityksen kannattavuutta ja kasvua.

Jaa artikkeli:

Asiakas
“Konsultointi oli ehdottomasti enemmän, kuin osasin odottaa – nyt minulla on konkreettiset työkalut käsissäni, joiden avulla voin skaalata toimintaani ja kasvattaa yritykseni vakautta ja liiketoimintaa.”
Anu Ek, koruseppä ja yrittäjä

Mitä teimme:

– Analyysi nykyisestä liiketoiminnasta ja sen kannattavuudesta
– Uuden toistettavan ja kaupallistettavan liiketoimintakonseptin suunnittelu
– Yhteistyön prosessipolku ja sopimuspohja sekä hinnoittelutyökalu

Uusi kaupallinen konsepti

Anu Ek Design on suomalainen koruseppäyritys, joka keskittyy yksilöllisten korujen ja personoitujen lahjojen valmistukseen. Tuotteet loihtii yrittäjä Anu Ek pienessä kellaripajassa yli 100-vuotiaan korusepänpöydän äärellä. Käsityöosaamisen rinnalla Anu halusi kehittää yritystoimintaansa kaupallisemmaksi. 

 

Yrityksen haasteena oli löytää toistettava malli, jonka avulla voisi suunnitella, luoda ja lanseerata korusarjoja säilyttäen samalla yrityksen artesaaniluonteen. Yhteistyössä Y4 Worksin kanssa suunnittelimme yritykselle uuden liiketoimintakonseptin kesällä 2023.

Lisää uskottavuutta asiakkaille

Konsultoinnin aikana saatiin paljon aikaiseksi. Liikkeenjohdon konsultti Kiira Grönroos kävi Anun kanssa läpi yrityksen tämän hetkistä liiketoimintaa ja kannattavuutta. Työpajojen aikana kehitettiin uusi liiketoimintakonsepti, joka on kaupallinen, toistettava ja luo uskottavuutta asiakkaiden silmissä. Konseptissa Anu valmistaa korut yhteistyössä korujen suunnittelijan kanssa. Lisäksi määrittelimme yhteistyön prosessipolun ja sopimuspohjan sekä pohdimme yrityksen hinnoittelua.

 

Kiira saa Anulta kehuja konseptisuunnittelusta: “Kiira sai kasattua todella hienon monistettavan konseptin, jolla minun on helppo lähestyä uusia asiakkaita uskottavasti. Projektien eteneminen askel askeleelta selkeän konseptin mukaan tulee säästämään niin hermoja, aikaa, kuin rahaani! Kiiran kanssa oli kiva ja helppo työskennellä, joten kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut kehitysprojekti omalta osaltani.”

Kannattavaa ja vakaata kasvua

Toistettava konsepti ja hinnoittelutyökalu mahdollistaa yritykselle kannattavan ja vakaan liiketoiminnan kasvun. Konseptin avulla yritys voi uskottavasti ja helposti lähestyä uusia asiakkaita. “Kaupallinen konsepti säästää huomattavasti minun ja asiakkaiden aikaa ja nyt pystyn kehittämään omaa brändiäni ammattimaisesti. Lisäksi hinnoittelutyökalu ja yhteistyösopimus ovat todella tärkeitä jatkossa.”, Anu kertoo.

Haluatko kaupallistaa innovaatiosi?

Teemme kasvua tukevaa strategista konsultointia. Kanssamme voit kehittää muun muassa innovaatioita, prosesseja tai digitalisaatiota.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.