Y4 Works logo

Valmennukset

Etätyöstä elinvoimaa Ylä-Savoon ja kotitoimistoille

Etätyön yleistyminen on muokannut työelämää ja johtamista. Ylä-Savo on tarttunut ilmiöön Yhteistyöllä työtä YTYÄ! -hankkeen avulla yhdessä Y4 Worksin kanssa. Keinoja etätyön tehostamiseen löydettiin etätyön valmennuksissa, joiden osallistujista työttömien määrä lähes puolittui.

Jaa artikkeli:

Asiakas
”Valmennus kokonaisuudessaan oli erittäin ajantasainen ja onnistunut. Erityisesti minua auttoi CV-päivä ja videoiden tekeminen.”
Valmennuksen osallistuja, Etätyön edelläkävijät -valmennus

Mitä teimme:

– Valmennukset etätyön johtamiseen ja tekemiseen 59 osallistujalle ympäri maailmaa
– Työntekijävalmennusten osallistujien keskuudessa työttömyys väheni (-31%) valmennuksen jälkeen
– Valmennuksista saatu palaute oli erittäin positiivista
– Ylä-Savon etätyömahdollisuuksista kerrotaan jatkuvalla markkinoinnilla ja brändityöllä

Valmennuksella houkuttelevuutta Ylä-Savoon

YTYÄ! -hankkeen tavoitteena on lisätä muuttoa Ylä-Savoon sekä tarjota mahdollisuuksia tehdä töitä Ylä-Savossa, vaikka asuisi muualla Suomessa. Työnantajien kannalta tavoitteena on lisätä ymmärrystä etätyön mahdollisuuksista seudun yrittäjien ja johtajien keskuudessa.

Y4 Works vastasi hankkeen tavoitteisiin toteuttamalla Etätyön edelläkävijät -valmennukset, jotka toivat vinkkejä tehokkaaseen etätyöskentelyyn. Ylä-Savon houkuttelevuutta Suomen etäystävällisimpänä seutukuntana tuomme näkyviin markkinoinnilla ja brändityöllä.

 

Etatyossa.fi -sivusto kertoo vinkkejä etätyöhön sekä kertoo Ylä-Savon työllistymismahdollisuuksista.
Etatyossa.fi -sivusto kertoo vinkkejä etätyöhön sekä kertoo Ylä-Savon työllistymismahdollisuuksista.

Etävalmennuksissa osallistujia ympäri maailmaa

Helmikuussa 2021 Etätyön edelläkävijät -valmennukseen osallistui yhteensä 59 yritysjohtajaa ja etätyötä etsivää työnhakijaa. Valmennukset järjestettiin etänä – totta kai.

Valmennuksiin osallistuneista noin puolet oli kotoisin Ylä-Savosta ja puolet muualta Suomesta. Muutama osallistuja oli linjoilla ulkomailta käsin, mikä on konkreettinen osoitus siitä, että etätyön yleistyminen luo uusia mahdollisuuksia tehdä työtä paikasta riippumatta.

Yksi osallistujista kommentoi valmennuksia seuraavasti:

“Hienoa, että tästä tärkeästä kaikkia koskettavasta asiasta pidettiin koulutus juuri sillä tavalla, kun se oli tehtäväkin eli etänä. Hienoa tavata yllättäviä uusi ihmisiä. Opettelua tosin vielä riittää työkalujen käytössä ja hallinnassa itse. Yritysesimerkit olivat hyvin opettavaisia.”

 

Etätyön edelläkävijät -valmennuksessa käytiin läpi mm. hyviä sovelluksia etätyöhön.
Etätyön edelläkävijät -valmennuksessa käytiin läpi mm. hyviä sovelluksia etätyöhön.

Hankkeeseen kuuluneiden valmennusten sisällöt koostuivat etätyöskentelyn perusteista, organisaation etätyövalmiuksien kehittämisestä sekä poikkeusaikoina korostuneista työelämän kannalta merkittävistä taidoista, kuten esimerkiksi itsenäisestä työnohjauksesta ja hyvinvoinnista etätyössä.

Valmennuksissa pyrittiin jakamaan mahdollisimman paljon konkreettisia vinkkejä, jotka saivat kiitosta osallistujilta:

“Linkedin -osuus antoi varmasti itselleni eniten. Kaikki ohjaajat varsin positiivisia ja ammattitaitoisia. Hyvä kokonaisuus.”

 

Etätyön edelläkävijät -valmennus sisälsi myös kotitehtäviä.
Etätyön edelläkävijät -valmennus sisälsi myös kotitehtäviä.

Aktiivisuutta työelämään etävalmennusten kautta

Kokonaisuudessaan YTYÄ!-hanke kestää kolme vuotta, joten hankkeen tuloksia ja vaikutuksia voidaan seurata Ylä-Savossa vielä pitkään. Etätyön edelläkävijät -valmennuksen työllistymistuloksia voidaan kuitenkin tarkastella jo nyt.

Työnhakijoiden valmennuslinjalle osallistuneista työttömäksi ilmoitti itsensä 33 henkilöä eli 73% kaikista osallistujista. Kolmen kuukauden tarkastelujakson jälkeen työttömiä heistä oli 19 eli 42% osallistuneista.

Vastaavasti osallistujien aktiivisuus työelämässä nousi valmennuksen jälkeen: valmennuksen alussa opiskelemassa, työssä, yrittäjänä tai yksityisenä ammatinharjoittajana oli 12 henkilöä eli 27% osallistujista. Tarkastelujakson jälkeen heitä oli 26 henkilöä eli 58% osallistuneista oli opiskelemassa, työssä, yrittäjänä tai yksityisenä ammatinharjoittajana.

 

Etätyön edelläkävijät -valmennuksen tuloksia 2021
Etätyön edelläkävijät -valmennuksen tuloksia 2021.

Hanke jatkuu brändityöllä

Hankkeen projektipäällikkö Ojala toteaa, että Iisalmen kaupungin hanketiimi on erittäin tyytyväinen tulokseen ja osallistujilta saatuun positiiviseen palautteeseen valmennuksien sisällöistä.

YTYÄ!-hanke jatkuu brändityöllä ja markkinointikampanjalla, joiden tavoitteena on tuoda esiin Ylä-Savon seudun monipuolisia työmahdollisuuksia sekä alueen toimivuutta etätyöpaikkana.

Etätyöskentely nähdään erittäin potentiaalisena alueen elinvoimaisuuden ja vetovoimaisuuden tekijänä.

“Täällä on luontoa, palveluita ja hyviä mahdollisuuksia. Kampanjan tavoite on tuoda näitä esiin ja esimerkiksi houkutella paluumuuttajia alueelle,” Ojala sanoo.

Y4 Worksin järjestämät Etätyön edelläkävijät -valmennukset olivat osa ESR-rahoitteista Yhteistyöllä työtä YTYÄ! -hanketta. Hankkeeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa iisalmi.fi/ytya.

Ajankohtaiset vinkit ja artikkelit etätyöhön löydät osoitteesta etatyossa.fi.

 

Tutustu urapalveluihimme

Autamme työnhaussa, urapolun löytämisessä ja yrittäjäksi ryhtymisessä. Katso palvelumme työnhakijoille.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.