Y4 Works logo

Kasvukumppanuus

Kasvukumppanuus kasvatti rakennusliikkeen liikevaihtoa 250 prosenttia

Liiketoiminnan kasvu ilman selkeää strategiaa on hankalaa. Kirkas suunta ja selkeät tavoitteet ohjaavat yritystä eteenpäin kohti kasvua ja kehitystä. Klaava Kiinteistöt halusi kasvaa ja hankki ulkopuolista näkemystä kasvustrategian luomiseen. Keväällä 2023 toteutettiin strategiakonsultointi, jonka jälkeen jatkoimme liiketoiminnan kehitystä muun muassa jatkuvalla kasvukumppanuudella.

Jaa artikkeli:

Asiakas
“Talouden jatkuva seuranta ja lukujen analysointi on auttanut meitä tekemään oikeita päätöksiä ja näkemään riskejä sekä opettanut kehittämään liiketoimintaa oikeaan suuntaan. Emme enää tee päätöksiä mutu-tuntumalla vaan suunnittelemme tulevaisuutta realistisesti lukujen perusteella.”
Marti Udso, toimitusjohtaja

Mitä teimme:

– Kasvustrategia, prosessien kehitys ja markkinointistrategia
– Kasvukumppanuus ja jatkuva tuki: strategian seuranta ja talouden analysointi kuukausittain
– Systemaattisen seurannan ansiosta yritys näkee riskit ajoissa ja tekee oikeita dataan pohjautuvia päätöksiä
– Vuonna 2023 liikevaihto kasvoi 250 % edelliseen vuoteen verrattuna ja kasvu jatkuu edelleen rakennusalan vaikeuksista huolimatta

Tavoitteena selkeä suunta tulevaisuudelle

Klaava Kiinteistöt on helsinkiläinen korjausrakentamiseen erikoistunut yritys. Yritykseltä puuttui selkeä tulevaisuuden suunta ja kasvustrategia. Kun ratkaisuasiantuntijamme otti yritykseen yhteyttä, vakuuttui Klaavan tiimi siitä, että Y4 voisi olla oikea kumppani strategian luomiseen. “Strategian kehittäminen kasvun tueksi tuntui meille hyödylliseltä ja relevantilta.”, kertoo Klaava Kiinteistöjen toimitusjohtaja Marti Udso. Strategiatyö aloitettiin keväällä 2023.

Strategiatyöstä kasvukumppanuuteen

Yhteistyö aloitettiin strategiatyöllä, jossa tavoitteena oli luoda kasvua tukeva ja tulevaisuuden suuntaa kirkastava yritysstrategia seuraaville vuosille. Työpajoissa liikkeenjohdon konsultti Henri Saarelan johdolla tehtiin strategisia valintoja, luotiin uusi johtamismalli ja asetettiin tavoitteita tuleville vuosille. Lisäksi määriteltiin konkreettiset toimenpiteet strategian jalkauttamiseen. 

 

Työpajoissa tunnistettiin, että yritys kaipasi tukea myös prosessien ja tuottavuuden sekä markkinoinnin kehittämiseen. Strategian laatimisen jälkeen lähdettiin kehittämään yrityksen tuottavuutta ja brändiä eteenpäin Y4:n asiantuntijoiden avulla. Strategiatyön valmistumisen jälkeen aloitimme myös kasvukumppanuuden eli strategian toimeenpanon kuukausittaisen seurannan. Kasvukumppanuudessa Henri analysoi yrityksen taloudellisen tilanteen ja seuraa strategian jalkautusta säännöllisesti.

 

“Talouden jatkuva seuranta ja lukujen analysointi on auttanut meitä tekemään oikeita päätöksiä ja näkemään riskejä sekä opettanut kehittämään liiketoimintaa oikeaan suuntaan. Emme enää tee päätöksiä mutu-tuntumalla vaan suunnittelemme tulevaisuutta realistisesti lukujen perusteella.”, Marti täsmentää.

Selkeä strategia vauhditti liikevaihdon kasvua

Uusi kasvustrategia on toiminut hyvin ja yrityksen liikevaihto kasvoi viime vuonna 250 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. “Kasvu johtuu omasta kurinalaisemmasta tekemisestä sekä sitä, että olemme ostaneet enemmän ulkoista apua konsultoinnin muodossa. Kasvu jatkuu myös tällä tilikaudella, vaikka rakennusalalla menee huonosti.”, Marti toteaa. Lisäksi tuottavuuden parantamisen avulla yrityksen kannattavuus on pysynyt korkealla tasolla. Säännöllisen talouden seurannan ansiosta muutoksiin voidaan reagoida nopeasti.

 

Yli vuosi yhteistyön aloittamisesta on kulunut ja kasvukumppanuus on edelleen käynnissä kuukausittain. Yhteistyömme alkoi tuetulla konsultoinnilla: “Hyödynsimme ELY-keskuksen Yritysten kehittämispalvelua vuonna 2023 ja vaikka ELYn tukema konsultointi loppui, halusimme jatkaa kumppanuutta. Erityisen antoisaa meille oli tulevaisuuden suunnan kirkastaminen sekä talouden systemaattisen seuraaminen.” kertoo Marti.

 

Yritys myös suosittelee strategiatyötä ja ulkopuolista näkemystä muille yrityksille: “Yritysstrategian laatiminen ja talouden seuranta olisi varmasti hyödyllistä kaikille pk-yrityksille. Se kirkastaa vision ja siitä näkee, mihin suuntaan yritys on tulevaisuudessa menossa.”, Marti kiteyttää.

Laitetaanko yrityksesi strategia kuntoon?

Autamme yrityksiä kasvamaan ja kehittymään monipuolisen liikkeenjohdon konsultoinnin avulla. Tutustu konsultointipalveluihimme.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.