Kehittämö

Tuottavuus nousuun prosessien tehostamisella ja toiminnan kehittämisellä

Strateginen muotoilutoimisto Polku on infografiikoihin erikoistunut yritys, jonka liiketoiminta on kasvanut nopeasti kotimaassa. Polku tarjoaa asiakkailleen personoitua ja asiakaslähtöistä graafista visualisointia. Polku ja Y4 Works kehittivät yrityksen toimintaa Kehittämö-palvelussa Business Finlandin innovaatiosetelillä, jonka avulla luotiin toimivat prosessit yrityksen laajentumista varten.

Lukuaika: 2 minuuttia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Asiakas
”Ollaan saatu potkua tekemiseen. Yrityksessä on otettu enemmän aikaa yrityksen omien asioiden suunnitteluun – ja alettu konkreettisesti tekemään niitä.”
Vilna Orrenmaa (CEO) ja Jenna Salminen (asiantuntija, AD)

Mitä saimme aikaan:

Polku kehitti toimintaansa yhdessä Y4 Worksin kanssa Business Finlandin innovaatiosetelillä
Projektissa luotiin toimivat prosessit muotoilutoimiston laajentumista varten
Lopputuloksena syntyi toimintasuunnitelma ja malli yrityksen ydintuotteen tuottavuuden parantamiseksi

Polusta Vilna Orrenmaa (CEO) ja Jenna Salminen (Infografiikka-asiantuntija, AD) lähtivät Y4:n konsultin Solja Sulkusen kanssa työstämään yrityksen sisäisiä toimintamalleja, jotka olivat jääneet sivualalle yrityksen saavuttaessa suosiota nopeammin kuin yrittäjät itse olivat ajatelleet:

”Meillä oli syksyllä mietinnässä, että voitaisiin kehittää yrityksen asioita laajemmin. Innovaatioseteli osui tosi sopivaan paikkaan. Y4 Worksilta tarjottiin ulkopuolista apua yrityksen kehittämiseen.”

Tuottavuus nousuun suunnittelun avulla

Kehittämön avulla Orrenmaa ja Salminen loivat järkevän toimintasuunnitelman yhtenäiseen malliin, joka lisää yrityksen ydinpalvelun tuottavuutta.

Positiivisena naiset kokevat konsultin paneutumisen yrityksen liiketoimintaan. Oli tärkeää saada yksilöityä konsultaatiota ja ulkopuolista näkökulmaa omaan yritykseen:

”Ollaan saatu potkua tekemiseen. Yrityksessä on otettu enemmän aikaa yrityksen omien asioiden suunnitteluun, ja alettu konkreettisesti tekemään niitä. Tavoitteena on kasvattaa myyntiä ja laajentaa henkilöstöä.”

Innovaatiosetelistä ulkopuolista näkökulmaa

Polku Oy hyödynsi aiemmin Y4 Worksin Työllistä Taidolla -neuvonnan, josta he saivat hyödyllisiä oppeja tuleviin rekrytointeihin. Innovaatiosetelin hyödyntämistä yrittäjät suosittelevat pk-yrityksille, jotka kaipaavat omaan tekemiseen ulkopuolisen näkökulmaa. Lue lisää innovaatiosetelistä ja muita yritysrahoitusvaihdoehdoista täältä.

Kaipaatko tuottavuusloikkaa yritystoimintaasi?

Tuottavuuden ja prosessien kehittäminen on osa Tuottavuus ja digitalisointi -konsultointia, jota voit ostaa tuetusti ELY:n Yritysten kehittämispalveluina Y4 Worksilta.
Y4 Works tiimi

Jatka lukemista

Yhteistyöllä työtä YTYÄ! -hanke