Y4 Works logo

Kehittämö

Tuottavuus nousuun prosessien tehostamisella ja toiminnan kehittämisellä

Strateginen muotoilutoimisto Polku on infografiikoihin erikoistunut yritys, jonka liiketoiminta on kasvanut nopeasti kotimaassa. Polku tarjoaa asiakkailleen personoitua ja asiakaslähtöistä graafista visualisointia. Polku ja Y4 Works kehittivät yrityksen toimintaa Kehittämö-palvelussa Business Finlandin innovaatiosetelillä, jonka avulla luotiin toimivat prosessit yrityksen laajentumista varten.

Jaa artikkeli:

Asiakas
”Ollaan saatu potkua tekemiseen. Yrityksessä on otettu enemmän aikaa yrityksen omien asioiden suunnitteluun – ja alettu konkreettisesti tekemään niitä.”
Vilna Orrenmaa (CEO) ja Jenna Salminen (asiantuntija, AD)

Mitä teimme:

– Polku kehitti toimintaansa yhdessä Y4 Worksin kanssa Business Finlandin Innovaatiosetelillä
– Projektissa luotiin toimivat prosessit muotoilutoimiston laajentumista varten
– Lopputuloksena syntyi toimintasuunnitelma ja malli yrityksen ydintuotteen tuottavuuden parantamiseksi

Sisäiset toimintamallit syynissä

Polusta Vilna Orrenmaa ja Jenna Salminen lähtivät Y4 konsultin Solja Sulkusen kanssa työstämään yrityksen sisäisiä toimintamalleja, jotka olivat jääneet sivualalle yrityksen saavuttaessa suosiota nopeammin kuin yrittäjät itse olivat ajatelleet:

”Meillä oli syksyllä mietinnässä, että voitaisiin kehittää yrityksen asioita laajemmin. Innovaatioseteli osui tosi sopivaan paikkaan. Y4 Worksilta tarjottiin ulkopuolista apua yrityksen kehittämiseen.”

Tuottavuus nousuun suunnittelun avulla

Kehittämön avulla Orrenmaa ja Salminen loivat järkevän toimintasuunnitelman yhtenäiseen malliin, joka lisää yrityksen ydinpalvelun tuottavuutta.

Positiivisena naiset kokevat konsultin paneutumisen yrityksen liiketoimintaan. Oli tärkeää saada yksilöityä konsultaatiota ja ulkopuolista näkökulmaa omaan yritykseen:

”Ollaan saatu potkua tekemiseen. Yrityksessä on otettu enemmän aikaa yrityksen omien asioiden suunnitteluun, ja alettu konkreettisesti tekemään niitä. Tavoitteena on kasvattaa myyntiä ja laajentaa henkilöstöä.”

Innovaatiosetelistä ulkopuolista näkökulmaa

Polku Oy hyödynsi aiemmin Y4 Worksin Työllistä Taidolla -neuvonnan, josta he saivat hyödyllisiä oppeja tuleviin rekrytointeihin. Innovaatiosetelin hyödyntämistä yrittäjät suosittelevat pk-yrityksille, jotka kaipaavat omaan tekemiseen ulkopuolisen näkökulmaa. Lue lisää innovaatiosetelistä Business Finlandin sivuilta.

Kehitä yritystäsi tuetulla konsultoinnilla

Innovaatioseteli on yksi julkisista rahoitusinstrumenteista, joilla voit ostaa tuettua konsultointia suoraan Y4 Worksilta. Autamme yritystäsi myös muiden tuki- ja rahoitusinstrumenttien hyödyntämisessä.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.