30/07/2021

|

Kesätyö

30/07/2021

|

Kesätyö

Esittelyssä kesätiimi 2021

30/07/2021

Jaa blogi:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Kuvassa Y4 Worksin kesämyyjät 2021 sekä projektikoordinaattori Jasmin (ylärivissä keskellä).

Y4:n Kanavarannan toimisto Helsingissä ei suinkaan hiljene kesäisin. Toimiston valtaavat perinteiseen tapaan kesämyyjät. Kuinka kesätiimi 2021 eli Topias, Pepe, Vincent, Mélodie, Niko, Äländ sekä tiiminvetäjä Kosmo ovat Y4 Worksilla viihtyneet?

Topias

Topias

“Päädyin hakemaan Y4 Worksille ensimmäistä kertaa kesäkuussa 2020 kun olin juuri palannut opiskeluvuoden päätyttyä Skotlannista Suomeen. Videotehtävän jälkeen sain kutsun haastatteluun ja haastattelussa jo mietin että olispa kiva päästä Y4 Worksille töihin.

Parasta on työkaverit ja yleisesti hyvä fiilis tekemiseen toimistolla. Yhteiset lounaat työkavereiden kanssa myös aina hauskoja hetkiä.

Tänä kesänä ylivoimaisesti haastavinta on ollut viileenä pysyminen kuumassa toimistossa tai kotona.

Kannattaa luottaa omiin vahvuuksiinsa, mutta samaan aikaan olla avoin oppimaan uutta.

Syksyllä aloitan taloustieteen maisteriopinnot Helsingin yliopistolla.”

Pepe

Pepe

“Etsin valmistumisen kynnyksellä töitä ja olin kuullut aiemmin startup-maailmassa pyörineenä The Hub -nimisestä sivustosta, josta bongasin Y4 Worksin. Työnkuvaus, organisaation kulttuuri ja hyvä tunnelma huokui työilmoituksesta, joten en epäröinyt laittaa hakemusta menemään.

Parasta on työkaverit ja firman tunnelma, tehdään töitä kunnolla ja intohimoisesti, mutta pilke silmäkulmassa. Myös tieto siitä, että on mahdollisuuksia määrittää oma työnkuva on ollut hienoa.

Haastavinta on ollut ehkä alussa ymmärtää miten myydä Y4 Worksin ideaa ja palvelua omalla twistillä. Nyt 1,5 kuukauden jälkeen tuntuu, että on omanlainen ote tekemisessä.

Viimeisin oivallukseni työssäni on ollut keskittyä laatuun määrän sijaan. Teen edelleen kovaa työtä, mutta laadukkaammin. Ymmärrän myös nyt enemmän lausetta work smarter, not harder.

Tulevaisuus näyttää mystiseltä, mutta positiiviselta. Ehdottomasti olen kiinnostunut jatkamaan Y4 Worksin organisaatiossa, hakien lisää vastuuta ja haasteita työnkuvaani.”

 

Melodié

Mélodie

“Kesätöitä hakiessa Y4 Works veti minua erityisesti puoleensa, sillä yrityksen tavoitteet tuntuivat olevan linjassa omien arvojeni kanssa. On ilo tehdä töitä yrityksessä, joka haluaa muun muassa vaikuttaa yhteiskuntaan ja puuttua työelämän kipupisteisiin. Olen lisäksi aina nauttinut asiakaspalvelusta, minkä johdosta itse työkuva myös viehätti minua!

Täällä on aina todella kannustava ilmapiiri. Meillä on ihana kesätiimi kasassa ja mielestäni on aidosti kivaa tulla töihin.

Haastavinta on ehkä ollut kärsivällisyyden harjoittaminen hiljaisempina työpäivinä. Monet yrittäjät lomailevat heinäkuusssa, minkä johdosta joinain päivinä voi olla haastavaa saada ihmisiä kiinni. Silloin pitää tietoisesti muistuttaa itselleen, että pitää silti jaksaa painaa hommia! Ei saa lannistua! Kun pitää fiiliksen korkealla, tuloksia myös syntyy.

Syksyni koostuu opinnoista, bänditreeneistä ja hyvästä ruoasta. Tulevaisuus on avoin ja samalla täynnä mahdollisuuksia!”

Niko

Niko

“Päädyin Y4 Worksille, kun hain ensimmäistä kesätyöpaikkaa pk-seudulla, kun koronan jäljiltä oli tosi vähän paikkoja saatavilla. Y4:lla kuitenkin onnisti, enkä hetkeäkään ole hakemista katunut!

Parasta Y4:lla on ehdottomasti työilmapiiri, joka on rento mutta samalla tsemppaava ja tehokas. Tää rento tehokkuus, mistä täällä puhutaan ei siis todellakaan oo pelkkää glamouria! Toisena tulee toimistopäivien mahtavat lounashetket.

Haastavinta Y4:lla on itselleni se, että tasainen hyvä suorittaminen on hankalaa, koska tulokset muuttuvat paljon kuukauden ja jopa viikonpäivän tai kellonajan mukaan. Välillä kun menee huonommin, niin pitää kuitenkin yrittää muistaa, että huomenna saattaa mennä jo paremmin!

Viimeisin oivallukseni on varmaan se, kuinka haastavaa voi olla löytää hyvin lyhytkin vapaa pätkä kalenterista, kun on kiirettä ja kalenterit täynnä. Ehkä se on normaalia näin kesällä!

Syksyllä lähden takaisin koulun penkille viettämään toista vuotta kauppatieteiden opintoja. Ken tietää mitä muuta tulevaisuus tuo tullessaan, ensi kesänä toivottavasti täällä taas!”

 

Äländ

 

Äländ

“Päädyin Y4 Worksille haettuani viime talvella ja keväällä noin 50-60:een eri kesätyöpaikkaan. Kilpailu kesätyöpaikoista oli kova enkä ollut saanut yhtään haastattelua. Y4 Worksille kuitenkin sain haastattelukutsun, mikä oli itselle iloinen yllätys. Haastattelussa olin ennen kaikkea oma itseni ja uskon, että tämä oli ratkaiseva tekijä siihen, miksi sain täältä kesätyöpaikan.

Parasta täällä on ehdottomasti duunikaverit. Meillä on erityisesti kesähessujen kesken poikkeuksellisen hyvä yhteishenki ja tosi viihtyisät lounastauot.

Haastavinta on ollut itseni pitäminen viileänä Suomen kesähelteiden keskellä. Onneksi jääkaapissa on kylmiä juomia.

Viimeinen oivallukseni työssäni on, että jokaisen myyjän tulisi keskittyä omiin vahvuuksiinsa myyjänä. Jotkut myyvät karismalla, jotkut asiantuntemuksella ja jotkut vaikka molempien sekoituksella.

Opiskelen Skotlannissa Aberdeenin yliopistossa eli tieni syksyllä vie takaisin Skotlannin koilisrannikolle. Valmistun vuonna 2023. Saa nähdä mitä sen jälkeen elämä tuo tullessaan.”

 

Vincent

 

Vincent

“Löysin ilmoituksen netistä ja olin jo tehnyt bookkamista freelancerinä, joten päätin kääriä hihat ja hakea kesämyyjän töitä.

Ylivoimaisesti parasta täällä on työkaverit ja ilmapiiri. Tämän lisäksi arvostan suuresti myös yhteisiä lounaita ja tiimin kahvitaukoja.

Haastavinta työssäni on vältellä jääkaapin kokiksia ja välipalakaapin sukulakuja.

Suuri osa PK-yrittäjistä vaikuttaa nauttivan heinäkuusta mökkeilyn merkeissä. Olen huomannut myös, että asiakkailta voi rohkeasti kysyä ja tarjota vaikka mitä.

Mulla ei ole tapana suunnitella asioita sen pidemmälle, mutta syksyllä olisi tarkoitus aloittaa markkinoinnin opiskelut Aallossa.”

 

Kosmo Pentti

Kosmo

Kesämyyjien tiiminvetäjä

“Korona toi minut takaisin kotiin opiskelukaupungistani Hollannista ja päädyin sitä mukaa muutaman muun rekryprosessin kautta Y4 Worksille.

Parasta on ehdottomasti työn joustavuus ja firman yleinen ilmapiiri sekä se, että pääsee toteuttamaan itseään ja hyödyntämään tosissaan kertynyttä ammattitaitoa.

Haastavinta on pysähtyä hetkeksi.

Viimeisin oivallukseni on ehkä se, että en olekaan yhtään niin pihalla monista asioista, kuin olen aina kuvitellut. Usko myös siihen, että kaikki järjestyy on kasvanut entuudestaan.

Tulevaisuus näyttää valoisalta ja jännittävältä. Maisteriopinnot toivottavasti loppuvuodesta paketissa lopullisesti, ja monta mielenkiintoista projektia näköpiirissä.”

Lukuaika: 2 minuuttia

Julia Niskanen
Julia Niskanen
Julia on Y4 Worksin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija.

Kiinnostaako ura Y4 Worksilla?

Tutustu meihin työnantajana ja katso avoimet työpaikat.

Kirjoittajasta

Julia Niskanen
Julia Niskanen
Julia on Y4 Worksin viestinnän ja markkinoinnin asiantuntija.

Jatka lukemista