01/08/2020

|

Kesätyö

01/08/2020

|

Kesätyö

Kesätyöpaikalliset yritykset ovat vastuullisessa roolissa

01/08/2020

Jaa blogi:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Kesätyöpaikalliset yritykset ovat vastuullisessa roolissa - Y4 Worksin blogikirjoitus

Koronapandemia on vaikuttanut laajasti yhteiskunnassamme, ja yksi iso joukko kärsijöitä ovat ensimmäisiä työkokemuksiaan paitsi jäävät nuoret. Y4 Worksin arvoihin kuuluu olla vastuullinen työnantaja. Pandemiasta huolimatta oli itsestäänselvyys palkata kesätyöntekijä, kun mahdollisuus siihen yrityksellä oli. Millaista on olla töissä uuden sukupolven luomassa yrityksessä, joka keskittyy työllisyyden ja uudelleenkoulutuksen hoitoon sekä yhteiskunnan rakenteiden kehittämiseen? Annetaan nuoren kertoa.

Juuri peruskoulunsa päättänyt helsinkiläinen Mark suoritti kahden viikon TET-harjoittelun aikaisemmin keväällä Y4 Worksilla, joten kesätyöpaikka oli entuudestaan tuttu. Tutustuminen työelämään -jakson aikana Mark auttoi uuden toimiston huonekalujen kasaamisessa, akustiikkalevyjen vertailussa ja valinnassa.

“Erityisesti työharjoittelusta mieleen jäi se, että pääsin pelaamaan sulkapalloa työaikana”, hän kertoo.

“Rakensimme Markin kanssa yhdessä mahdollisimman onnistunutta kokemusta työelämään tutustumisesta tarjoamalla riittävän monipuolisia ja vaihtelevia tehtäviä niin, että harjoittelija pääsee käyttämään omia vahvuuksiaan, mutta myös oppimaan uutta”, kertoo yrityksen kehityksestä vastaava Emil Salovuori.

 

Mark oli Y4 Worksilla kesätöissä
Mark (kuvassa) oli Y4 Worksilla kesätöissä

 

“Tärkeää on kuunnella nuoren toiveita työn sisällöstä ja toteuttaa niitä mahdollisuuksien mukaan. Näin toimimme kaikkien työntekijöidemme kanssa”, hän lisää.

Mark tietää, että tulevaisuudessa yhä enemmän työntekijöiltä odotetaan tietotekniikan taitoja ja niitä hän on nyt päässyt harjoittelemaan palkallisessa työssä.

“En tiennyt, mitä prospektointi tarkoittaa, mutta nyt teen sitä sujuvasti”, hän myös lisää.

 

“Erityisesti työharjoittelusta mieleen jäi se, että pääsin pelaamaan sulkapalloa työaikana”

 

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK:n teettämän kyselyn mukaan kesätyöpaikkojen määrä on pudonnut kaikilla aloilla, mutta suurin pudotus on yksityisillä palvelualoilla, joilla kesätyöpaikat ovat vähentyneet noin viidenneksellä (19%) edellisvuoteen verrattuna. Niillä työpaikoilla, joihin kesätyöntekijöitä otetaan, palkataan heitä lähes puolet vähemmän (48%) kuin edellisvuonna.

“Me yritykset olemme erityisen vastuullisessa roolissa nuorten ensimmäisistä kokemuksista työelämästä”, pohtii henkilöstöjohtaja Susanna Jokimies ja lisää:

“Parhaimmillaan harjoittelu tarjoaa näköalapaikan yrityksen moniin eri toimintoihin ja tehtäviin, lisää nuoren itseluottamusta ja tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta.”

Lukuaika: 5 minuuttia

Claudia Kokko
Claudia Kokko
Claudia työskentelee Y4 Worksilla yrittäjyyskoulutusten koordinaattorina.

Kiinnostaako työharjoittelu, kesätyö tai rento ja vaikuttava duuni Y4 Worksilla?

Lue meistä lisää työnantajana ja katso avoimet työaikat.

Kirjoittajasta

Claudia Kokko
Claudia Kokko
Claudia työskentelee Y4 Worksilla yrittäjyyskoulutusten koordinaattorina.

Jatka lukemista