Y4 Works logo

21/09/2023

|

Yritysrahoitukset

21/09/2023

Talent-rahoitus – Tie kansainvälistymiseen ja kasvuun

Jaa blogi:

talent-rahoitus

Kansainvälistyminen on monen yrityksen tavoite, mutta sen saavuttaminen vaatii resursseja, osaamista ja usein myös ulkopuolista apua. Jos yrityksesi suuntaa katseensa kansainvälisille markkinoille, yksi menestyksen avaimista voi olla julkinen rahoitus, esimerkiksi Business Finlandin Talent-rahoitus. Tämä blogiartikkeli opastaa sinut Talent-rahoituksen hakuprosessin läpi ja kertoo, miten voit käyttää sitä hyödyksi yrityksesi kasvussa.

Talent-rahoitus – mikä se on?

Talent-rahoitus on Business Finlandin tarjoama rahoitusmuoto, joka on suunnattu pk- ja midcap-yrityksille, jotka hakevat kansainvälistä kasvua erottuvalla tuotteella, palvelulla tai liiketoimintamallilla. Rahoituksen tavoitteena on lisätä yrityksen henkilöstön kansainvälistymistaitoja ja edistää näin yrityksen kasvua kansainvälisillä markkinoilla.

 

Rahoitusta voivat hakea yritykset, jotka haluavat kehittää henkilöstönsä kansainvälistymistaitoja, luoda kansainvälisesti kilpailukykyisen yrityskulttuurin ja parantaa rekrytointiprosesseja. Rahoitus on avustusta, joka kattaa 50% projektin kustannuksista, ja rahoituksen suuruus on 20 000–50 000 euroa. Rahoitus lasketaan osaksi yrityksen de minimis -tukea, jota voi saada enintään 200 000 euroa kuluvan ja kahden edellisen verovuoden aikana.

 

 

Hyödyt – miksi hakea rahoitusta kansainvälistymisen tueksi?

Kansainvälistyminen on pitkä ja strateginen prosessi, johon yrityksen täytyy investoida aikaa, rahaa ja osaamista. Uusille markkinoille laajentuessa kansainväliset osaajat ovat yhä tärkeämpi osa yrityksen menestystä. Houkutellakseen monikansallisia osaajia yrityksen täytyy usein kehittää esimerkiksi yrityskulttuuria, työnantajamielikuvaa ja rekrytointiprosesseja kansainvälisestä näkökulmasta. Kansainvälisen tiimin avulla uusille markkinoille laajentuminen on mutkattomampaa ja yrityksellä on suuremmat todennäköisyydet menestyä kansainvälisesti. Lisäksi kansainvälinen liiketoiminta vaatii yleensä myös muiden osa-alueiden, kuten johtamisen, kehitystä, uuden markkinan tutkimista ja uuden oppimista. Tähän kehitystyöhön on saatavilla erilaisia julkisia rahoitusvaihtoehtoja. 

 

Talent-rahoitus on yksi mahdollinen instrumentti ja se suunnattu juuri tähän tarpeeseen eli kehityshankkeisiin, jotka edistävät yrityksen kansainvälistä kasvua. Rahoituksen avulla voit hankkia uutta osaamista ja ulkopuolista näkemystä, jotka auttavat kansainvälisen menestyksen rakentamisessa. Rahoitus sopii kansainvälistymisen eri vaiheissa oleville yrityksille, voit saada rahoituksen kansainvälistymisen alkuvaiheessa tai jo toimiessasi kansainvälisillä tai globaaleilla markkinoilla.

 

Hakemusprosessi – miten hakea Talent-rahoitusta?

Talent-rahoituksen hakeminen alkaa aina yrityksen omista tarpeista. Ensimmäinen askel on tunnistaa yrityksen kehittämiskohteet. Käy läpi yrityksesi nykytila ja mieti, mitä alueita haluaisit kehittää. Onko yrityksessä tarvetta kansainvälisen osaamisen johtamisen kehittämiseen? Onko yrityskulttuurissa parannettavaa? Miten rekrytointiprosessit voitaisiin uudistaa? 

 

Kehittämiskohteiden määrittämisen jälkeen yrityksesi tulee pohtia, miten rahoituksen avulla voitaisiin edistää näitä tavoitteita. Hakemuksesi tulee keskittyä siihen, kuinka yrityksesi hankkeet edistävät henkilöstön kansainvälistymistaitoja ja kansainvälistä kasvua. Business Finland haluaa nähdä, että sinulla on selkeä suunnitelma ja tavoitteet tätä varten. Olipa kyseessä kansainvälisen osaamisen johtaminen, kansainvälistä rekrytointia tukeva yrityskulttuuri, rekrytointiprosessit tai kansainvälinen työnantajamielikuva ja -viestintä, ole konkreettinen ja selkeä tavoitteissasi.

 

Kun olet määrittänyt tavoitteesi, voit aloittaa hakemuksen kirjoittamisen. Hakemuksen tulee olla selkeä, ytimekäs ja keskittyä Talent-rahoituksen tavoitteiden saavuttamiseen. Hakemus on yrityksesi myyntipuhe Business Finlandille, joten tee siitä vakuuttava. Lopuksi, kun olet tyytyväinen hakemukseesi, voit lähettää sen käsiteltäväksi Business Finlandin asiointipalvelussa. Muista, että päätös saattaa kestää jonkin aikaa, joten aloita prosessi hyvissä ajoin ja ole valmis odottamaan. Jos saat positiivisen päätöksen, rahoitus maksetaan projektin päätteeksi loppuraportin yhteydessä.

 

Talent-rahoitus hakemusprosessi

 

Talent-rahoitus – avain yrityksesi kansainväliseen menestykseen

Talent-rahoitus voi olla tärkeä askel yrityksesi kansainvälisellä kasvupolulla. Vaikka hakuprosessi voi tuntua monimutkaiselta, se on investointi, joka voi avata ovia uusiin mahdollisuuksiin. Hakemuksen laatiminen on tarkkaa ja aikaavievää työtä, jolloin kokeneen rahoitusasiantuntijan avusta on usein hyötyä. Y4 Works on yrityksesi tukena Talent-rahoituksen hakuprosessissa – autamme rahoitushakemuksien ja kehityshankkeiden suunnittelussa sekä hankkeiden toteutuksessa. Olemme mielellämme apunasi matkalla kohti kansainvälistä menestystä.

 

Rohkaisemme sinua tutustumaan Talent-rahoitukseen ja ottamaan ensiaskeleet kohti kansainvälistä kasvua. Kansainvälistyminen on jännittävä seikkailu, ja Talent-rahoitus on yksi avain, joka auttaa yritystäsi saavuttamaan kasvutavoitteet. Täytä oheinen lomake ja aloitetaan yrityksesi kansainvälinen menestys yhdessä Talent-rahoituksen avulla.

Haluan kuulla lisää Talent-rahoituksesta

Tutustu muihin rahoituspalveluhimme

Autamme yrityksiä sekä julkisten rahoitusten hakemisessa että kehityshankkeiden toteuttamisessa. Hae rahoitusta kanssamme.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.