Y4 Works logo
Elina Taskinen

Työntekijöille

Muutosturva-
valmennus

Yksilöllinen uravalmennus irtisanomistilanteissa.

Tukenasi irtisanomis-tilanteessa

Tuotannollis-taloudellisista syistä irtisanotuilla ja vähintään viisi vuotta yrityksessä työskennelleillä työntekijöillä on lakisääteinen oikeus saada työllistymistä edistävää muutosturvavalmennusta (outplacement). Velvollisuus koskee yli 30 henkilöä työllistäviä yrityksiä. Sopimuksen mukaan sinulle tarjotaan uravalmennusta  muuttuneen elämäntilanteen ja työnhaun tueksi.

Irtisanominen voi sattua kenen tahansa kohdalle. Silloin on hyvä tietää, että tukea on tarjolla ja et jää tilanteessa yksin.

Lupauksemme sinulle

Haluamme rakentaa Suomeen parempaa työelämää ja auttaa työnhakijoita konkreettisesti löytämään uuden suunnan uralleen. Muutosturvavalmennuksemme keskeisiä periaatteita ovat:

Emme hae pikavoittoja, vaan osallistujien näköisiä oikeita ratkaisuja. Olemme tukenasi valmennuksen aloituksesta seuraavien 12kk ajan, kunnes sopiva työpaikka tai ratkaisu löytyy ja tuntuu omalta. Tavoittelemme valmennuksillamme yli 90% työllistymistä.

Puhumme vähemmän, teemme enemmän. Tarjoamme valmennuksessa konkreettista tukea, joka vie työnhakuasi eteenpäin. Konkreettisina tehtävinä voi olla esimerkiksi osaamiskartan tai modernin CV:n tekeminen.

Ymmärrämme irtisanomisen aiheuttamat tunteet ja haluamme olla aidosti tukenasi epävarmassa tilanteessa. Yksilö- ja ryhmävalmennuksemme tarjoavat mahdollisuuden päästä keskustelemaan kokemuksista luottamuksellisesti ja inspiroitumaan uusista uramahdollisuuksista.

RekryKoulutus - Y4 Works Emil ja Laura

Mitä valmennus sisältää?

Muutosturvavalmennuksemme vastaavat modernin työelämän tarpeisiin. Pyrimme siihen, että jokaiselle löytyy parhaiten toimiva ratkaisu uran kannalta.

Ryhmävalmennus
Ryhmämuotoisen valmennusjakson aikana opit nykypäivän työnhakutaitoja, tunnistamaan omaa osaamistasi ja selkeyttämään tulevaisuuden tavoitteitasi yhdessä muiden valmennukseen osallistuvien kanssa.

Yksilövalmennus
Henkilökohtaisissa tapaamisissa uravalmentajamme auttavat ja sparraavat sinua seuraavassa ura-askeleessasi.

Työpajat
Säännöllisesti järjestettävät työpajamme kehittävät osaamistasi ja ymmärrystäsi erilaisista työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvistä aiheista.

Yhteisöalusta
Sinulla on 12kk ajan pääsy digitaaliseen valmennusalustaamme Kytkimeen. Sieltä löydät hyödyllistä sisältöä sekä yhteisön, joka auttaa ja tukee sinua uuden suunnan löytämisessä.

Lisäksi
Muutosturvavalmennus räätälöidään aina sopimaan osallistujien tarpeisiin. Valmennukseen voi joissain tapauksissa sisältyä esimerkiksi substanssikoulutusta, jolla pääset ylläpitämään ja kehittämään taitojasi alasi asiantuntijana.

Valmennuksen jälkeen osallistujista

%
työllistynyt
%
työnhaku jatkuu
%
siirtynyt opintoihin
%
jokin muu ratkaisu, kuten yrityksen perustaminen, eläke tai vanhempainvapaa

Valmennus tuli hyvään saumaan kun lomautettu, ihana tavata muita virtuaalisesti toi päiviin sisältöä ja aikataulutusta. Jatkoa voisi seurata syksyllä.”

Valmentaja oli persoonana aivan mahtava! Hänellä on hyvin motivoiva tapa valmentaa ja hän on todella iloinen ja ystävällinen. Omaa taidon kuunnella kaikkia ja antaa tilaa kaikille. Lisäksi hänellä on äärimmäisen hyvä tilannetaju. Tunnelin päässä näkyy valoa!”

Tulin valmennukseen pienin odotuksin. Olen ollut valmennuksessa ennenkin. Olen todella vaikuttunut palvelun laadusta ja valmennuksesta, sain paljon enemmän kun uskalsin odottaa. Päivät olivat sopivan mittaisia, keskustelut, ryhmätehtävät ja valmentajan luennot vaihtelivat sopivasti ja mielenkiinto pysyi."

Ota yhteyttä

Jannika Lahti

jannika@y4works.fi
+358 41 317 2349

Jannika Lahti

Y4 Works Oy

Y4 on yritysten ja työnhakijoiden kasvukumppani. Tarjoamme tuoreimmat näkemykset liiketoiminnan kehittämiseen, oman uran löytämiseen sekä yrittämiseen. Meiltä saat monipuoliset konsultointipalvelut, koulutukset ja valmennukset joustavasti ympäri Suomea.

Teemme töitä yhteiskunnan kipupisteissä julkisen sektorin ratkaisukumppanina. Tämän vuoksi saat meiltä palveluita myös tuettuna.

Kysy lisää muutosturvavalmennuksista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.