Y4 Works logo
Y4 Kasvukumppani yrityksille

Työnantajille

Muutosturva – Tukea yrityksesi muutostilanteissa

Tavoitteellinen uravalmennus työntekijöillesi irtisanomistilanteessa.

Onko yrityksessäsi muutosturvaan liittyvät lakisääteiset asiat kunnossa?

Vuonna 2017 voimaan tulleen lakimuutoksen myötä yli 30 henkilöä työllistävillä työnantajilla on velvollisuus tarjota tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanotuille työntekijöilleen muutosturvavalmennusta (outplacement), mikäli he ovat olleet yrityksen palveluksessa vähintään viisi vuotta.

Muutosturvan tarkoituksena on: 

  • Lieventää irtisanomisten vaikutuksia
  • Helpottaa työntekijöiden uudelleen työllistymistä
  • Parantaa irtisanomismenettelyä yrityksessä
  • Kehittää työnantajan ja työntekijöiden yhteistyötä

Valmistautuminen muutostilanteisiin kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Me Y4:lla varmistamme, että yritykselläsi on käytössä parhaimmat työkalut ja tiivis tuki muutostilanteiden läpiviemiseen.

Onnistuneesti toteutetut muutostilanteet tukevat irtisanottujen työntekijöiden uran jatkumista sekä ylläpitävät positiivista yritysmielikuvaa. Ne luovat pohjan liiketoiminnan jatkuvuudelle ja tulevaisuuden kasvulle.

Lupauksemme

Uuden sukupolven koulutus- ja konsulttiyrityksenä haluamme vaikuttaa yhteiskuntaan ja luoda aiempaa parempia ratkaisuja yritysten ja työnhakijoiden kohtaamiin haasteisiin. Olemme neuvoneet yli 6000 yritystä ja auttaneet yli 2000 ihmistä uran löytämisessä. Eri alojen asiantuntijoista koostuva tiimimme varmistaa, että yrityksesi käytössä on modernit ja parhaiten toimivat keinot muutosturvan toteuttamiseksi. 

Y4:n tavoitteellinen muutosturvavalmennus on inhimillinen ja konkreettinen tapa hoitaa muutosturva. Laadukkaasti toteutetun valmennuksen avulla yrityksesi kehittää omaa myönteistä työnantajamielikuvaa, hallitsee henkilöriskejä ja luo pohjaa tulevaisuuden kasvulle. 

Kumppaninasi muutostilanteessa varmistamme, että jokainen irtisanottu työntekijä löytää itselleen parhaiten sopivan jatkopolun uralleen. Autamme työnhakijoita tarkastelemaan haastavaa tilannetta uusin silmin – mahdollisuutena inspiroitua ja kehittyä.

Mitä muutosturvamme sisältää?

Muutosturvavalmennuksemme koostuu ryhmävalmennuksesta, henkilökohtaisesta valmennuksesta ja tavoitteita tukevista, itsenäisesti suoritettavista osioista. Tarjoamme osallistujille modernia työnhakua tukevan verkkovalmennusalustan, työnhakuyhteisön ja viikoittaiset työpajat, jotka kehittävät osallistujien työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvää osaamista. 

Valmennukseen on mahdollista yhdistää lisäpalveluina esimerkiksi soveltuvuusarviointitestejä, henkilökohtaista piilotyöpaikkakartoitusta sekä tapaamisia rekrytointiasiantuntijan tai terveydenhuollon asiantuntijan kanssa.

Perinteisistä outplacement-palveluista poiketen tarjoamme konkreettisia keinoja ja pitkäjänteistä tukea työnhaun edistämiseksi. Valmennusotteemme on ihmisläheinen ja aktiivinen.

Tavoittelemme yli 90% työllistymistä. Emme hae pikavoittoja, vaan osallistujien näköisiä oikeita ratkaisuja. Kuljemme osallistujan vierellä pidemmän matkan, kunnes sopiva työpaikka löytyy ja tuntuu omalta.

Puhumme vähemmän, teemme enemmän. Pyrimme palvelullamme tarjoamaan ihmisille konkreettista tukea työnhakuun käytännönläheisten harjoitusten kautta.

Ohjelma perustuu yhdessä tekemiseen sekä turvalliseen ja yksilölähtöiseen valmennuskokemukseen. Kannustamme asiakkaitamme vapaaseen keskusteluun, keskinäiseen jakamiseen ja verkostoitumiseen. Y4:n asiantuntijat ovat vapaasti käytettävissä ja nopeasti saavutettavissa valmennusyhteisössä.

Valmennuksen jälkeen osallistujista

%
työllistynyt
%
työnhaku jatkuu
%
siirtynyt opintoihin
%
jokin muu ratkaisu, kuten yrityksen perustaminen, eläke tai vanhempainvapaa

Räätälöimme muutosturvan lopullisen sisällön ja toteutustavat yrityskohtaisesti tarpeen ja osallistujien näköisiksi.

Tilannekartoituksen perusteella valmennuksen teemana voi olla työnhaku, urasuunnittelu, yrittäjyys, palveluohjaus,muutostilanteet tai työyhteisön kehittäminen. Irtisanottujen työntekijöiden henkilökohtaisen uravalmennuksen lisäksi toteutamme myös valmennuskokonaisuuksia muutostilanteen johtamisen sekä yritykseen jäävien työntekijöiden tueksi.

llman kannustustanne olisin luultavasti vieläkin vailla töitä. Olen erityisen iloinen siitä, että oman kokemukseni perusteella olen voinut lämpimästi suositella teidän valmennusta monelle asiakkaalleni, jolla omasta mielestään on ollut haasteita ei niinkään osaamisessa, vaan sen esiin tuomisessa ja “kehtaamisessa”."

Todella innostavia ja ammattitaitoisia valmentajia oli ilo kuunnella. Heillä kaikilla on hyvä esiintyminen ja rauhallinen tyyli vastata kysymyksiin täsmällisesti. Tasa-arvoinen kohtelu kaikille. Lempeä painostus toimii ainakin minulle. Helppoja lähestyttäviä ihmisiä. Kiitos!”

Tämä valmennus erinomaisuudessaan erosi kiitettävällä tavalla muista valmennuksista, joita olen pätkätyöttömyysjaksoinani aiemmin käynyt!”

Kysy lisää

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään lisäkysymyksissä ja juttelevat kanssasi siitä, millainen muutosturva sopisi parhaiten yrityksellesi. Voit ottaa yhteyttä suoraan asiantuntijoihimme.

Otso Kratz

Otso Kratz

otso@y4works.fi
+358 44 241 0689

Minna Korhonen

Minna Korhonen

minna@y4works.fi
+358 44 989 4788

Katso muut yrityspalvelumme

Kauttamme voit saada myös tuettuja yrityspalveluja, yritysneuvontaa sekä tukea rahoituksen hankintaan.

Y4 Works Oy

Y4 on yritysten ja työnhakijoiden kasvukumppani. Tarjoamme tuoreimmat näkemykset liiketoiminnan kehittämiseen, oman uran löytämiseen sekä yrittämiseen. Meiltä saat monipuoliset konsultointipalvelut, koulutukset ja valmennukset joustavasti ympäri Suomea.

Teemme töitä yhteiskunnan kipupisteissä julkisen sektorin ratkaisukumppanina. Tämän vuoksi saat meiltä palveluita myös tuettuna.

Y4 Insights

Haluatko saada parhaat neuvot liiketoiminnan kehittämiseen ja asiantuntijoiden erinomaiset vinkit yritystoiminnan eri osa-alueille? Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi ja pysy ajan tasalla yritysmaailman käänteistä.

Kysy lisää muutosturvavalmennuksista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne.

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.