Y4 Works logo
Y4 Kasvukumppani yrityksille

Työnantajille

Muutosturva – Tukea yrityksesi muutostilanteissa

Tavoitteellinen valmennuspalvelu henkilöstön muutostilanteisiin

Onko yrityksessäsi muutosturvaan liittyvät lakisääteiset asiat kunnossa?

Vuonna 2017 voimaan tulleen lakimuutoksen myötä yli 30 henkilöä työllistävillä työnantajilla on velvollisuus tarjota tuotannollisista tai taloudellisista syistä irtisanotuille työntekijöilleen muutosturvavalmennusta (outplacement), mikäli he ovat olleet yrityksen palveluksessa yhtäjaksoisesti vähintään viisi vuotta.Yli 55-vuotiailla on oikeus laajennettuun muutosturvaan.

Työsopimuslaki: 7 luku 13–14 §

Muutosturvan tarkoituksena on: 

  • Lieventää irtisanomisten vaikutuksia
  • Helpottaa työntekijöiden uudelleen työllistymistä
  • Parantaa irtisanomismenettelyä yrityksessä

Valmistautuminen muutostilanteisiin kannattaa tehdä hyvissä ajoin. Y4 Worksin valmennuspalvelu varmistaa, että yritykselläsi on käytössä parhaimmat työkalut ja tiivis tuki muutostilanteiden läpiviemiseen, kun tarve ilmenee.

Onnistuneesti toteutetut muutostilanteet tukevat irtisanottujen työntekijöiden uran jatkumista sekä ylläpitävät positiivista yritysmielikuvaa. Ne luovat pohjan liiketoiminnan jatkuvuudelle ja tulevaisuuden kasvulle.

Lupauksemme

Uuden sukupolven koulutus- ja konsulttiyrityksenä haluamme vaikuttaa yhteiskuntaan ja luoda aiempaa parempia ratkaisuja yritysten ja työnhakijoiden kohtaamiin haasteisiin. Olemme neuvoneet yli 10 000 yritystä ja auttaneet yli 5 000 ihmistä uran löytämisessä. Eri alojen asiantuntijoista koostuva tiimimme varmistaa, että yrityksesi käytössä on modernit ja parhaiten toimivat keinot muutosturvan toteuttamiseksi. 

Y4:n tavoitteellinen muutosturvavalmennus on inhimillinen ja konkreettinen tapa hoitaa muutosturva. Laadukkaasti toteutetun valmennuksen avulla yrityksesi kehittää omaa myönteistä työnantajamielikuvaa, hallitsee henkilöriskejä ja luo pohjaa tulevaisuuden kasvulle. 

Kumppaninasi muutostilanteessa varmistamme, että jokainen irtisanottu työntekijä löytää itselleen parhaiten sopivan jatkopolun uralleen. Autamme työnhakijoita tarkastelemaan haastavaa tilannetta uusin silmin – mahdollisuutena inspiroitua ja kehittyä.

Mitä muutosturvamme sisältää?

Muutosturvavalmennuksemme koostuu ryhmävalmennuksesta, henkilökohtaisesta valmennuksesta ja tavoitteita tukevista, itsenäisesti suoritettavista osioista. Tarjoamme osallistujille modernia työnhakua tukevan verkkovalmennusalustan, työnhakuyhteisön ja viikoittaiset työpajat, jotka kehittävät osallistujien työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyvää osaamista. 

Valmennukseen on mahdollista yhdistää lisäpalveluina esimerkiksi soveltuvuusarviointeja, henkilökohtaista piilotyöpaikkakartoitusta sekä tapaamisia rekrytointiasiantuntijan tai yritysneuvojan kanssa.

Perinteisistä outplacement-palveluista poiketen tarjoamme ihmisläheistä ja aktiivista valmennusta, konkreettisia keinoja ja radikaalin vaikuttavuushakuista tukea kohti uutta uraa.

Emme hae pikavoittoja, vaan valmennettaviemme näköisiä oikeita ratkaisuja. Kuljemme valmennettavan vierellä pidemmän matkan, kunnes sopiva työpaikka löytyy ja tuntuu omalta. Ensikontaktin teemme jo vuorokauden sisällä tiedoksiannosta.

Puhumme vähemmän, teemme enemmän. Tarjoamme valmennettaville konkreettista
tukea työnhakuun sekä uran suuntaamiseen
käytännönläheisten harjoitusten kautta.

Valmennus perustuu yhdessä tekemiseen,
ja turvalliseen ja yksilölähtöiseen valmennuskokemukseen. Kannustamme asiakkaitamme vapaaseen keskusteluun, keskinäiseen jakamiseen sekä verkostoitumiseen.

Mutkaton käyttöönotto

Palvelumme käyttöönotto on vaivatonta. Solmimme ennakoivasti puitesopimuksen, joka mahdollistaa palvelun aloittamisen tarpeen tullen. Muutostilanteessa yritys ilmoittaa meille irtisanottavien henkilöiden yhteystiedot ja kontaktoimme heidät saman vuorokauden sisällä. Sovimme osallistujien kanssa aloitustapaamisen ja muut toteutuksen puitteet. Laskutamme palvelun aloittaneiden käyttäjien perusteella. Hinnoittelu perustuu lakisääteisesti valmennettavan kuukausipalkkaan.

Valmennuksen jälkeen osallistujista

työllistynyt
%
työnhaku jatkuu
%
siirtynyt opintoihin
%
jokin muu ratkaisu, kuten yrittäjyys, eläke tai vanhempainvapaa
%

Räätälöimme muutosturvan lopullisen sisällön ja toteutustavat yrityskohtaisesti tarpeen ja osallistujien näköisiksi

Tilannekartoituksen perusteella valmennuksen teemana voi olla työnhaku, urasuunnittelu, yrittäjyys, palveluohjaus, muutostilanteet tai työyhteisön kehittäminen. Irtisanottujen työntekijöiden henkilökohtaisen uravalmennuksen lisäksi toteutamme myös valmennuskokonaisuuksia muutostilanteen johtamisen sekä yritykseen jäävien työntekijöiden tueksi.

llman kannustustanne olisin luultavasti vieläkin vailla töitä. Olen erityisen iloinen siitä, että oman kokemukseni perusteella olen voinut lämpimästi suositella teidän valmennusta monelle asiakkaalleni, jolla omasta mielestään on ollut haasteita ei niinkään osaamisessa, vaan sen esiin tuomisessa ja “kehtaamisessa”.

Todella innostavia ja ammattitaitoisia valmentajia oli ilo kuunnella. Heillä kaikilla on hyvä esiintyminen ja rauhallinen tyyli vastata kysymyksiin täsmällisesti. Tasa-arvoinen kohtelu kaikille. Lempeä painostus toimii ainakin minulle. Helppoja lähestyttäviä ihmisiä. Kiitos!

Tämä valmennus erinomaisuudessaan erosi kiitettävällä tavalla muista valmennuksista, joita olen pätkätyöttömyysjaksoinani aiemmin käynyt!

Kysy lisää

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään lisäkysymyksissä ja juttelevat kanssasi siitä, millainen muutosturva sopisi parhaiten yrityksellesi. Voit varata esittelytapaamisen suoraan asiantuntijoidemme kalenterista tai ottaa heihin yhteyttä puhelimitse tai sähköpostitse.

Otso Kratz

Otso Kratz

otso@y4works.fi
+358 44 241 0689

Minna Korhonen

Minna Korhonen

minna@y4works.fi
+358 44 989 4788

Katso muut yrityspalvelumme

Autamme yrityksiä kasvamaan ja kehittymään rouhean konsultoinnin avulla. Tutustu palveluihimme.

Y4 Works Oy

Y4 on yritysten ja työnhakijoiden kasvukumppani. Tarjoamme tuoreimmat näkemykset liiketoiminnan kehittämiseen, oman uran löytämiseen sekä yrittämiseen. Meiltä saat monipuoliset konsultointipalvelut, koulutukset ja valmennukset joustavasti ympäri Suomea.

Teemme töitä yhteiskunnan kipupisteissä julkisen sektorin ratkaisukumppanina. Tämän vuoksi saat meiltä palveluita myös tuettuna.

Kysy lisää muutosturvavalmennuksista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.