Työllistä taidolla

Työhakemusten määrä nousuun työnantajuusneuvonnan jälkeen

Mitoro Oy on Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva, vuonna 2002 perustettu ekokampaamo. Yritys joutui haastavaan tilanteeseen koronakevään aikana, kun yrityksestä poistui samaan aikaan kolme luotettua kampaajaa. Työllistä taidolla -palvelu auttoi yritystä uusien kampaajien rekrytoinnissa sekä työntekijöiden sitouttamiseen liittyvissä haasteissa.

Lukuaika: 2 minuuttia

Jaa artikkeli:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Asiakas
“Pienyrittäjät tarvitsevat monissa asioissa ulkopuolisten konsulttien apua. Kehittämiseen täytyy löytyä aikaa ja voimavaroja. Olisi ollut mahtavaa, jos tällaista palvelua olisi tarjottu jo yritystoiminnan alkutaipaleella!”
Miia Hakkarainen, kampaamoyrittäjä

Mitä saimme aikaan:

Neuvontaa työnantajuuteen: työnantajamielikuvan kehittäminen, yrityskulttuuri, työntekijöiden hyvinvointi, työnantajan lakisääteiset velvoitteet
Neuvontaa rekrytointiin: rekrytointi, palkitsemismallit, työsopimukset
Neuvonnan tuloksena työpaikkailmoitus muotoiltiin uuteen uskoon, minkä tuloksena kampaamo sai aiempaa runsaammin työhakemuksia

Kampaamoalalla on tyypillistä, että asiakkaat ostavat kampaamopalveluita ensisijaisesti tekijän perusteella. Asiakas sitoutuu yleensä asiakassuhteeseen kampaajan kanssa. Monesti asiakassuhteista syntyy parhaimmassa tapauksessa jopa ystävyyssuhteita.

Kun kampaaja vaihtaa työnantajaansa, yritys menettää samalla ison osan asiakkaitansa. Näin kävi myös Mitoro Oy:lle koronakeväänä 2020.

Korkeat vaatimukset työntekijöille

Yrittäjä Miia Hakkaraisen mukaan on haastavaa löytää päteviä, asiakaspalveluhenkisiä ekokampaajia. Yrityksen palvelukonsepti pohjautuu lempeään hemmotteluun ja asiakkaiden kokemukset on otettu liiketoiminnan keskiöön.

Luonnonmukaisuus on myös yrityksen keskeinen arvo ja se vaatii työntekijöiltä erityistä osaamista ekokampaamotuotteiden käyttöön. Vaatimustaso työntekijän osaamiselle on siis verrattain korkea. Tämä tekee rekrytoinnista entistä haastavampaa.

Ajan järjestäminen kalenterista kannatti

Palvelun toteutuksesta vastasi Y4:n yritysneuvoja Tiina Hakkarainen, jolta löytyy myös entuudestaan kokemusta yrittäjyydestä. Kahden kesken järjestetyssä tapaamisessa keskusteltiin rekrytoinnin haasteista ja erityisesti siitä, miten hyviä tekijöitä voi houkutella ja sitouttaa yritykseen. Pienyrittäjän arki on usein hektistä eikä aikaa yrityksen kehittämiselle usein löydy.

Miian mukaan tapaamiseen kannatti ehdottomasti järjestää aikaa kalenterista.

“Pienyrittäjät tarvitsevat monissa asioissa ulkopuolisten konsulttien apua. Kehittämiseen täytyy löytyä aikaa ja voimavaroja.”

Keskustelun aiheena työnantajamielikuva

Hakkarainen jutteli neuvonnassa erityisesti työnantajamielikuvan kehittämisestä. Työnantajamielikuva rakentuu yrityksen työntekijöilleen tarjoamista toiminnallisista, taloudellisista sekä psykologisista eduista, joiden avulla luodaan vahvaa yrityskulttuuria, edistetään työntekijöiden hyvinvointia sekä autetaan työntekijöitä toimimaan yrityksen vision ja arvojen mukaisesti. Hyvä työnantajamielikuva ei pelkästään auta houkuttelemaan hyviä työntekijöitä vaan myös sitouttaa heidät helpommin yritykseen.

Työnantajamielikuva on keskeisessä roolissa myös haastavissa rekrytoinneissa. Hakkarainen jutteli neuvonnassa myös erilaisista palkitsemismalleista ja työsopimusvaihtoehdoista. Lisäksi neuvonnassa käytiin läpi työnantajan lakisääteisiä velvoitteita, jotka toimivat tärkeänä perustana hyvään työnantajuuteen.

Lisää hakemuksia uudella työpaikkailmoituksella

Miia Hakkarainen oli erittäin tyytyväinen Y4:n neuvojalta saatuihin konkreettisiin neuvoihin. Neuvonnassa muotoiltiin työpaikkailmoitus uuteen uskoon ja sen avulla hakemuksia on tullut aiempaa enemmän. Neuvonta oli Hakkaraisen mukaan innostava ja rohkaiseva sekä toi lisää energiaa toiminnan kehittämiseen.

“Olisi ollut mahtavaa, jos tällaista palvelua olisi tarjottu jo yritystoiminnan alkutaipaleella!”

Liiketoiminnan kehittämisen saralla Mitorolla riittää vielä tehtävää. Yritys pyrkii panostamaan tulevaisuudessa kotisivujen kehittämiseen sekä markkinointiin.

Sivuillaan kampaamo saa asiakaslupauksellaan suupielet hymyyn: “Meiltä saat hoitojen lisäksi hyvää fiilistä, musiikkia ja suklaata.”

Tutustu ekokampaamoon osoitteessa mitoro.com.

Kaipaatko neuvoja työnantajuuteen?

Voit ostaa tuettua konsultointia työnantajuuteen ELY:n Yritysten kehittämispalveluiden kautta.
Y4 Works tiimi

Jatka lukemista

Yhteistyöllä työtä YTYÄ! -hanke