Y4 Works logo

ELY:n yritysten kehittämispalvelut

Tukea kukkakaupan kasvun polulle

Useimmiten yritys haluaa kasvaa ja kehittyä, mutta kasvun suunta ei välttämättä ole selkeä. Voi olla vaikea sanoittaa, mitkä liiketoiminnan osa-alueet kaipaavat kehitystä ja millaisesta avusta voisi olla hyötyä. Tällöin on hyvä kysyä apua asiantuntijalta. Kukkakauppa Floranna halusi vauhdittaa kasvua ja aloitti yhteistyön Y4 Worksin kanssa syksyllä 2021. Yhteistyön aikana olemme kartoittaneet yrityksen nykytilaa ja tulevaisuutta, kehittäneet markkinointia ja laskeneet laajentamisen kannattavuutta.

Jaa artikkeli:

Asiakas
“Hyvää Analyysi-palvelussa oli se, että ulkopuolinen konsultti katsoi liiketoimintaa kokonaisvaltaisesti. Pystymme itse vertailemaan toimintaamme alan sisällä kilpailijoihin, mutta on vaikea arvioida, miten oma liiketoiminta peilautuu muuhun yritysmaailmaan.”
Hanna Kurtti, yrittäjä ja toimitusjohtaja

Mitä teimme:

– Analyysi ja Konsultointi -palvelut
– Laskimme laajentamisen kustannukset: kannattavuuslaskelma uutta liiketilaa varten
– Yrityksen kehityskohdat selkeiksi sekä vinkkejä digimarkkinointiin, mm. hakukoneoptimointi, somemarkkinointi ja verkkosivut
– Kannattavuuslaskelmat tukivat päätöstä uudesta liiketilasta ja uusi liiketila aukeaa 1.3.2023

Vauhtia kasvuun

Kukkakauppa Floranna Oy tarjoaa perinteisiä kukkakaupan palveluita sekä viherpalveluita Helsingissä. Yritys on kasvanut vuosien aikana tasaisesti ja hiljalleen. Yrittäjä Hanna Kurtti oli kuitenkin kiinnostunut kasvattamaan yritystä, mutta ei oikein tiennyt, mitä apua kaipaisi. “Minulla oli aiemmin pieni henkinen haaste, että onko ulkopuolisten palveluiden ostaminen ja niiden avulla liiketoiminnan kehittäminen kannattavaa.” 

 

Hanna pohti, mitä yrityksessä voisi tehdä toisin ja voisiko liiketoimintaa kasvattaa jotenkin tehokkaasti. Kun Y4 Worksin Jussi Ojanen otti yhteyttä Hannaan syksyllä 2021, vakuuttui hän siitä, että Y4 voisi olla oikea kumppani Florannan kehittämiseen. “Jussi osasi tarjota juuri meille sopivaa palvelukokonaisuutta. Minua kiinnosti erityisesti, miten voisin tehdä asiat paremmin.”

Ulkopuolista näkemystä liiketoimintaan ELY:n tukemana

Florannan kehitysprojekti toteutettiin ELY-keskuksen tukemana. Yrityksen kehittämispalvelut jakautuvat Analyysi- ja Konsultointi-palveluihin, joista molemmat Floranna toteutti yhdessä Y4 Worksin kanssa. “Analyysi oli super hyvä. Oli todella hyödyllistä, että ulkopuolinen konsultti kertoi, miltä yrityksen liiketoiminta näyttää ja millä osa-alueilla on mahdollisesti kehitettävää. Y4:n Henri Saarela ei päästänyt minua helpolla, vaan laittoi miettimään asioita. Se oli hyvällä tavalla haastavaa.”

 

Analyysissa todettiin, että yksi kehityskohteista on digimarkkinointi ja verkkosivut. Niinpä niitä lähdettiin kehittämään Konsultointi-palvelussa. Kymmenen työpajan aikana Y4:n markkinoinnin konsultit Lauri Kosonen ja Oona Linna auttoivat Hannaa muun muassa somemarkkinoinnissa, verkkosivuissa ja hakukoneoptimoinnissa. “Sain paljon vinkkejä erityisesti verkkosivuja ja hakukoneoptimointia varten. Se ottaa aina itseltä aikaa paneutua näihin teemoihin, mutta konsulttien avusta oli paljon hyötyä. Pieni kustannus myös sitouttaa ja kannustaa tekemään töitä rahan eteen.”, kertoo Hanna.

Apua laajentamisen kannattavuuslaskelmiin

“Onnistuneiden ELY:n Analyysin ja Konsultoinnin jälkeen soitin Jussille, että tarvitsisin apua uuden liiketilan kustannuslaskelmien kanssa. Luotin siihen, että Y4:lla tämäkin hoidetaan hyvin.” Nopealla aikataululla Analyysista tuttu Henri laski Hannan kanssa yrityksen laajentamisen ja uuden liiketilan kannattavuuslaskelmia. Parin tunnin konsultaatio oli tehokas ja pian Floranna avaa toisen liikkeen Helsinkiin. Tämän palvelun yritys kustansi markkinahintaan.

 

Hanna kehuu Y4 Worksin palvelua: “Tykkään nuorista tekijöistä, koko Y4:n tiimi on kannustavaa ja tsemppaavaa. Pidin erityisesti tilannetajusta, palvelua muokattiin tarpeisiini sopivaksi. Y4 Worksiin voi myös ottaa matalalla kynnyksellä yhteyttä ja vastauksen saa aina nopeasti.” Hanna suosittelisi palvelua muillekin: “Minun alallani monetkaan eivät varmasti tiedä tällaisista palveluista ja niistä olisi varmasti hyötyä monelle.”

Kiinnostaako liiketoiminnan kehittäminen?

Yritysten kehittämispalveluiden avulla voit kehittää yrityksesi liiketoimintaa kustannustehokkaasti ELYn tukemalla konsultoinnilla.

Jatka lukemista

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.