Y4 Works logo

22/02/2023

|

Muutosturva

22/02/2023

Muutosturva on yrityksesi kumppani muutostilanteissa

Jaa blogi:

muutosturva

Joskus yrityksessä voi tulla eteen tilanne, jossa työntekijöitä pitää taloudellisista syistä irtisanoa. Tällaiset tilanteet ovat molempien osapuolien kannalta ikäviä. Yrityksen muutostilanteisiin on kuitenkin tarjolla apua. Muutosturva on tukena niin irtisanotuille kuin myös yritykseen jääville työntekijöille, esihenkilöille ja johdolle. Onko yrityksessäsi muutosturvaan liittyvät asiat kunnossa, milloin yrityksen täytyy hankkia muutosturva ja mitä hyötyä siitä on yrityksen näkökulmasta? Lue artikkeli loppuu, niin tiedät.

Lakisääteinen muutosturva

Jos yritys irtisanoo työntekijöitä muutosneuvottelujen seurauksena, on yrityksellä lakisääteinen velvollisuus tukea irtisanottujen työntekijöiden uudelleen työllistymistä. Muutosturva on uravalmennus irtisanotuille työntekijöille ja yrityksen tulee lain mukaan tarjota valmennusta seuraavassa tilanteessa:

 

  • työntekijä irtisanotaan tuotannollisista ja taloudellisista syistä,
  • työntekijä on työskennellyt yrityksessä yli viisi vuotta
  • ja yritys työllistää yli 30 henkilöä.

 

Jos laki velvoittaa yritystäsi hankkimaan muutosturva, kannattaa kumppani valita jo ennakkoon. Etukäteen hankittu muutosturvakumppani on kuin vakuutus tulevaan. Kun muutostilanne tulee eteen, on kumppani heti valmiina auttamassa muutoksen kaikkia osapuolia.

 

Muutosturva on myös yrityksen etu

Muutosneuvottelut vaikuttavat aina yritykseen jääviin työntekijöihin ja muutosturva onkin tukena myös yrityksen työntekijöille, esihenkilöille ja johdolle. Irtisanottujen työntekijöiden työllistymisen lisäksi muutosturvan tavoitteena on tukea yritystä kokonaisvaltaisesti muutostilanteessa. Valmennus esimerkiksi lieventää irtisanomisten vaikutuksia, parantaa yrityksen irtisanomismenettelyä sekä kehittää työnantajan ja työntekijöiden yhteistyötä.

 

Laadukas valmennus myös kehittää yrityksen positiivista työnantajamielikuvaa, tukee esihenkilötyötä, hallitsee henkilöstöriskejä ja edistää tulevaisuuden kasvua. Lisäksi muutosturva lisää irtisanomistilanteen läpinäkyvyyttä. Tavoitetilanteessa muutosturva siis tukee sekä irtisanotun uran jatkumista että yrityksen muutostilannetta. 

 

Mitä muutosturvavalmennus pitää sisällään?

Valmennus räätälöidään aina yrityksen ja osallistujien toiveiden mukaan. Toiveiden perusteella valmennus voi sisältää esimerkiksi urasuunnittelua, vinkkejä moderniin työnhakuun, muutostilanteen käsittelyä tai työyhteisön ja johtamisen kehittämistä. Valmennus koostuu yleensä yksilö- ja ryhmävalmennuksista sekä itsenäisistä harjoituksista. Lisäksi osallistujat saavat pääsyn digitaaliseen valmennusalustaamme, jossa on hyödyllistä sisältöä moderniin työnhakuun liittyen.

 

Luotettava muutosturvakumppani

Y4 Worksin tavoitteellinen muutosturvavalmennus on inhimillinen ja konkreettinen tapa hoitaa yrityksesi muutosturva. Luotettavan kumppanin avulla voit muutostilanteesta huolimatta jättää positiivisen mielen sekä irtisanotuille että jääville työntekijöille. Varmistamme, että jokainen irtisanottu työntekijä löytää hänelle sopivan ratkaisun ja autamme yrityksen haastavan muutostilanteen yli. 

 

Ota yhteyttä, niin katsotaan millainen muutosturva sopii yrityksellesi parhaiten.

 

Artikkelia varten haastattelun on antanut Y4:n uravalmentaja Heidi Tähtinen.

Kirjoittaja

Iisa Virtanen
Iisa työskentelee Y4:lla markkinoinnin asiantuntijana. Iisa on kiinnostunut erityisesti sisällöntuotannosta sekä sosiaalisesta mediasta ja vapaa-aikansa hän viettää podcasteja tai äänikirjoja kuunnellen.

Laitetaanko yrityksesi muutosturva kuntoon?

Olemme tukenasi muutostilanteissa. Onnistuneesti toteutetut muutostilanteet tukevat irtisanottujen työntekijöiden uran jatkumista sekä ylläpitävät positiivista yritysmielikuvaa.

Kirjoittaja

Iisa Virtanen
Iisa työskentelee Y4:lla markkinoinnin asiantuntijana. Iisa on kiinnostunut erityisesti sisällöntuotannosta sekä sosiaalisesta mediasta ja vapaa-aikansa hän viettää podcasteja tai äänikirjoja kuunnellen.

Jatka lukemista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne

Ajankohtaisia ajatuksia kasvusta ja (työ)elämästä

Tilaa Y4:n uutiskirje.

*Tietosuojaselosteen löydät täältä.