12/03/2020

|

Työnantajuus

12/03/2020

|

Työnantajuus

Työnantajuus on taitolaji

12/03/2020

Jaa blogi:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Työnantajuus on taitolaji - Y4 Works neuvoo pienyrityksiä onnistumaan Työllistä taidolla -hankkeessa.

Yksinyrittäjät ja pienyritykset kantavat suurta vastuuta työllistämisestä Suomessa. Työllistämiseen ja työnantajuuteen liittyy aina omat haasteensa, oli kyse sitten rekrytoinnista, työsopimuksista, työnantajan velvollisuuksista ja oikeuksista tai työnantajamielikuvasta. Y4 Works suhtautuu kunnianhimoisesti hyvään työnantajuuteen ja neuvoo pienyrityksiä onnistumaan Työllistä taidolla -hankkeessa.

TE-toimiston ja ELY-keskuksen rahoittama ja hallinnoima hanke Työllistä taidolla on luotu tukemaan yksinyrittäjiä ja pienyrityksiä työnantajuudessa. Yrityksille tarjotaan tietoa ja neuvontaa työnantajuuteen, työn hankkimiseen ja sopivien työntekijöiden löytämiseen liittyen.

Palvelu on yrittäjille maksuton, ja sitä toteuttavat yksityiset palveluntarjoajat. Yksi palveluntarjoajista on helmikuussa 2019 perustettu Y4 Works, joka on luotu mullistamaan työllisyyden hoitoa sekä yritysten kasvupalveluita Suomessa.

Helsinki Think Company -yrittäjäyhteisöstä lähtöisin oleva neljän hengen perustajatiimi on lähtenyt innolla mukaan Työllistä taidolla -hankkeeseen. Yrityksessä on alusta asti panostettu hyvään työnantajuuteen.

Mikä on siis hyvän työnantajuuden resepti?

“Olemme palkanneet jo yrityksemme taipaleen aikaisessa vaiheessa henkilöstöjohtajan, jolla on kokemusta sukupolvemme näköisten tiimien kasvattamisesta. Lisäksi Y4 Worksillä meillä on reilu ja innostava työkulttuuri sekä kiinnitämme huomiota sisäisen viestinnän sekä prosessien sujuvuuteen ja napakkuuteen. Meille on myös tärkeää työntekijöidemme kompetenssien kasvattaminen, eli se, että työntekijät pääsevät kasvamaan asiantuntijoina firman sisällä”, kertoo Y4 Worksin perustaja ja toimitusjohtaja Matti Petteri Pöntiö.

Riia Ranta, Y4 Worksin operatiivinen johtaja ja toinen neljästä perustajasta lisää, että työntekijöiden edut ihan palkkauksesta eteenpäin täytyy olla kunnossa. Hyvässä työnantajuudessa onnistutaan myös, kun luottamus työnantajan ja työntekijöiden välillä on vahva:

“Saamme paljon kiitosta työntekijöiltämme firmamme ketteryydestä ja vapaudesta. Yhteiset tavoitteet ja visiot varmistavat sen, että työt tulee tehtyä ja vielä erinomaisin tuloksin.”

Työnantajuus on taitolaji. Y4 Works haluaa toimia esimerkkinä Työllistä taidolla -hankkeessa. Sen lisäksi, että yrityksiä neuvotaan toimivan työpaikan perusteista ja rekrytoinnista, opetetaan reilun ja kannustavan yrityskulttuurin kehittämisestä.

 

“Asiakkaan ei tarvitse heti tietää yksityiskohtaisesti työllistämiseen ja työnantajuuteen liittyviä tarpeitaan. Y4 Works tietää.”

 

Rehellistä työllistämisen täsmäneuvontaa

Asiakkaita on kesästä 2019 asti neuvottu jo yli 750. Tarve yllätti Y4 Worksin perustajat totaalisesti:

“Emme osanneet odottaa näin hyviä tuloksia jo ensimmäisen vuoden aikana!”, iloitsee toimitusjohtaja Matti Petteri.

“Neuvonnat ovat olleet neuvojien näkökulmasta hyvin antoisia, sillä pienyrittäjillä on monipuolisia haasteita ratkottavana. Olemme onnistuneet erityisesti työssämme silloin, kun yrittäjä lähtee neuvonnasta kiitollisena ja uutta intoa täynnä”, jatkaa Y4 Worksin kehitysjohtaja ja perustaja Emil Salovuori:

“Onnistumiseen vaikuttaa varmasti myös se, että tarjoamme asiakkaalle aina mahdollisimman räätälöidyn ja persoonallisen neuvontakokemuksen.”

 

“Kävin sessiossa, ja se oli varmasti hyödyllisin ja kannustavin yritysneuvonta, jossa olen vieraillut.”

 

Askel Healthcare Oy:n ydinjohto osallistui neuvontaan “otetaan mitä irti saadaan” -asenteella – selkeää visiota omista tarpeista ei ollut.

“Asiakkaan ei tarvitse heti tietää yksityiskohtaisesti työllistämiseen ja työnantajuuteen liittyviä tarpeitaan. Y4 Works tietää. Neuvonta oli napakka paketti työllistämisen täsmäneuvontaa ja mikä tärkeintä, rehellistä ja kriittistä palautetta nykyisestä tavastamme toimia”, kiittää Virpi Muhonen Askeleelta.

Kaiken kaikkiaan palaute neuvonnoista on ollut hyvin positiivista ja asiakkaat ovat kiittäneet Y4 Worksia etenkin hyvästä kommunikaatiosta, kannustavuudesta, ja toimivasta konseptista.

“Kävin sessiossa, ja se oli varmasti hyödyllisin ja kannustavin yritysneuvonta, jossa olen vieraillut. Neuvonta vastasi tarpeisiini täydellisesti. Myös viestintä Y4 Worksin puolelta on ollut todella sujuvaa. Voin lämpimästi suositella tätä palvelua muillekin pienyrittäjille!” kommentoi neuvontaan osallistunut tunne- ja tietoisuusvalmentaja Noora Korppi.

Hankkeeseen voivat osallistua alle kymmenen henkilöä työllistävät yritykset, joilla on y-tunnus sekä halu oppia työllistämisestä.

 

Tiesitkö?

Tilastokeskuksen Yritysrekisterin mukaan Suomessa toimii noin 300 000 yritystä, jotka työllistävät yhteensä 1,4 miljoonaa ihmistä. Näistä yrityksistä miltei 95% on pieniä, alle kymmenen hengen kokoisia pienyrityksiä. Suuryrityksiä, eli vähintään 250 henkeä työllistäviä yrityksiä on vain alle prosentti kaikista yrityksistä.

Lukuaika: 3 minuuttia

Claudia Kokko
Claudia Kokko
Claudia työskentelee Y4 Worksilla yrittäjyyskoulutusten koordinaattorina.

Lue lisää Työllistä taidolla -hankkeesta

Palveluun lähti mukaan lähes 9000 pienyritystä.

Kirjoittajasta

Claudia Kokko
Claudia Kokko
Claudia työskentelee Y4 Worksilla yrittäjyyskoulutusten koordinaattorina.

Jatka lukemista