Y4 Works logo

11/01/2023

|

Harjoittelu Y4 Worksilla

11/01/2023

Korkeakouluharjoittelu Y4 Worksilla

Jaa blogi:

korkeakouluharjoittelu

Elokuussa käynnistyi neljän kuukauden harjoitteluni Y4 Worksilla. Työskentelin osana kasvutiimiä project design traineen roolissa ja pääsin tutustumaan monipuolisella tavalla Y4:n kattavaan toimintaan ratkaisutalona. Odotukseni harjoittelua kohtaan olivat katossa ja astuin innoissani osaksi Y4 tiimiä! Harjoittelu tempaisi mukaansa jo ensimetreiltä alkaen ja tiimissä oli rento ja innostava ilmapiiri. Etätyön ja läsnätyön joustavuus tukivat myös opintojeni etenemistä syksyn aikana.

Taustaltani olen valtiotieteilijä ja viimeistelen par’aikaa pro graduani Helsingin yliopiston politiikan ja viestinnän maisteriohjelmassa. Opintojeni puolesta olenkin jo jonkin verran päässyt tutustumaan valtion ja järjestöjen kenttään, mutta elinkeinoelämän puoli oli vielä kokematta. Syksyn aikana Y4 Works tarjosikin uuden mielenkiintoisen näköalan yrityskenttään ja konsulttialaan. 

 

Julkisia kilpailutuksia ja myyntiä

 

Osana kasvutiimiä työskentelin julkisten hankintojen tarjousten parissa ja toimenkuvaani kuului tarjousten valmistelu, taustatyön tekeminen, hankesuunnittelu sekä voitettujen hankkeiden implementointi toteutukseen osana tiimiä. Lisäksi pääsin tutustumaan yritysneuvontaan, tein lisämateriaaleja ja käänsin neuvontamateriaaleja englanniksi. Lisäksi haastattelin Y4:n asiantuntijoita tarjousmateriaaleja ja blogitekstejä varten. 

 

Harjoittelu antoi valmiuksia työskentelyyn konkreettisten yhteiskunnallisten hankkeiden parissa ja mahdollisuuden käyttää hyödyksi omaa analyyttistä kokemustani projektityöstä ja kirjoittamisesta. Koen Y4:lla todella päässeeni suunnittelemaan ja luomaan uutta ja merkityksellistä liiketoimintaa. 

 

Harjoittelun aikana tarjoutui myös mahdollisuus parin viikon vierailuun myynnin pariin. En ollut ennen tehnyt myyntityötä ja ekskursio myyntitiimissä avasi silmiäni myynnistä, sen onnistumisista ja mahdollisuuksista. Osana myyntitiimiä koin oppineeni tiivistämään myytävän hankkeen keskeiset pointit helposti lähestyttävään muotoon ja havaitsemaan, kuinka tärkeää on kuunnella asiakkaan tarpeita ja toiveita.

 

Jatkoa merkityksellisten hankkeiden parissa

 

Kokonaisuudessaan harjoittelu tarjosi paljon opettavaisia hetkiä ja ystävystyin uusien ihmisten kanssa. Koen harjoittelun tukeneen valtiotieteellisen osaamiseni kasvua ja pääsin ratkaisutalon näkökulmasta havainnoimaan vaikuttavien hankkeiden toteutusta ja yhteydenpitoa julkisten toimijoiden kanssa. 

 

Harjoittelun jälkeen tulen kirjoittamaan graduni loppuun ja jatkamaan Y4:lla vakituisena työntekijänä! Tittelinä tulee olemaan junior project developer ja hommat jatkuvat kasvutiimissä innostavien uusien hankkeiden parissa. Nähdään taas!

Kirjoittaja

Eetu Kukila
Eetu työskentelee Y4:lla kasvutiimissä junior project developerina sekä viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Eetu on kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä, ja mottonsa hän lainaa Cicerolta: “Elämä on ajattelemista.”

Haluatko sinäkin mukaan kasvavaan tiimiimme?

Katso avoimet työpaikat ja jätä hakemus.

Kirjoittaja

Eetu Kukila
Eetu työskentelee Y4:lla kasvutiimissä junior project developerina sekä viimeistelee parhaillaan maisteriopintojaan Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa. Eetu on kiinnostunut yhteiskunnallisista ilmiöistä, ja mottonsa hän lainaa Cicerolta: “Elämä on ajattelemista.”

Jatka lukemista

Jätä yhteystietosi ja katso tallenne.

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.