Y4 Works logo

Innovaatioseteli

Hanki rahoituksen avulla ulkopuolista asiantuntemusta uusien ideoiden kehittämiseen

Business Finlandin Innovaatioseteli

Innovaatioseteli on yksi Business Finlandin julkisista rahoitusinstrumenteista ja sen tavoitteena on vauhdittaa kehitystyötä kasvavissa ja kansainvälistyvissä yrityksissä. Avustus on tarkoitettu pienille alle 5-vuotiaille yrityksille, joilla on uusi, kansainvälistä potentiaalia omaava tuote tai palvelu. Innovaatiosetelin avulla yritys voi hankkia ulkopuolista tietoa ja osaamista innovaatioiden eli uusien tuote- tai palveluideoiden kehittämiseen.

Hyödynnä 6000 euroa uuden kehittämiseen

Innovaatioseteli on korkeintaan 6000 euron arvoinen tuki, joka koostuu 75 % avustuksesta (enintään 4500 euroa) ja 25 % omavastuuosuudesta (enintään 1500 euroa). Tuen avulla voit kehittää ulkoisen asiantuntijan kanssa esimerkiksi tuote-, palvelu- ja IPR-strategioita sekä toteuttaa ketteriä tuotekokeiluja. Voit hyödyntää avustusta vain uusiin kehitysprojekteihin eli tuki ei sovellu jo olemassa olevien tuotteiden kehittämiseen. 

Y4 Worksin rouheiden konsulttien avulla voit edistää yrityksesi innovaatiotoimintaa, kehittää uusia tuotteita, palveluita ja prosesseja sekä kasvattaa osaamistasi.

Edistä uusia innovaatioita

Innovaatioseteli on tarkoitettu vain uusien ideoiden edistämiseen. Voit kehittää kanssamme esimerkiksi seuraavia teemoja:

Tämä paketti sopi yrityksellesi, kun olet luomassa liiketoimintamallia, johon kuuluu vahvasti immateriaalioikeudet, kuten patentit, hyödyllisyysmallit tai tavaramerkit. Kokonaisuudessa käydään läpi, millaiset lisensointisopimukset tai yhteistyömallit (esim. franchise) ovat hyödyksi uudelle liiketoiminnalle.

Tämä paketti sopii yrityksellesi, kun sinulla uusi innovaatio tai tuotemerkki, jonka uutuusarvo tulee selvittää ennen viranomaiskäsittelyä. Kokonaisuudessa selvitetään, miten tuote tai innovaatio on suojattavissa, mitkä ovat sen lähimmät kilpailijat ja mitä ottaa huomioon hakemusprosessissa sekä sen jälkeen.

Tämä paketti sopii yrityksellesi, kun sinulla on uusi tuote- tai palveluidea, jonka kaupallistamisstrategia halutaan selkeyttää. Kokonaisuudessa muotoillaan selkeä kuvaus kaupallistettavasta ratkaisusta ja sen erottautumistekijöistä, määritellään asiakaskohderyhmät, arvioidaan kilpailu- ja markkiatilanne, sekä tunnistetaan tuotantoon tai palvelun toimittamiseen liittyvät potentiaaliset yhteistyökumppanit. 

Tämä paketti sopii yrityksellesi, kun sinulla on kehitteillä oleva tai valmis innovaatio, jonka kysyntää markkinoilla tai rajatulla kohderyhmällä halutaan testata. Kokonaisuudessa muotoillaan soveltuva pilotointiasetelma: mitä testataan, kenellä (asiakkaat, loppukäyttäjät, yhteistyökumppanit) sekä miten testaus suoritetaan ja arvioidaan. Palvelu kattaa suunnittelun, pilotoinnin läpiviennin yhdessä asiakkaan kanssa ja lopputuloksen arvioinnin.

Kriteerit tuen saamiseksi

Innovaatiosetelin hyödyntäminen edellyttää yritykseltäsi seuraavia asioita:

  • Yrityksen on oltava yhtiömuotoinen alle 5-vuotias yritys, kun hakemus jätetään. Ikä lasketaan yrityksen kaupparekisteriin rekisteröimispäivästä.
  • Yrityksesi kokoluokka on pieni: työntekijöitä on alle 50 ja vuosiliikevaihto tai taseen loppusumma on enintään 10 miljoonaa euroa.
  • Yrityksen Rating Alfa Suomen Asiakastiedolla on vähintään A.
  • Yritys on kehittämässä uutta tuote- tai palveluideaa, jolle on tehty suunnitelmia kansainvälistymiseen.

Kumppanisi kasvussa

Y4 Worksin kautta saat yhden luukun periaatteella tuen Innovaatiosetelin hakemiseen sekä projektin suunnitteluun ja toteutukseen. Olemme erikoistuneet erityisesti tuote- ja palvelustrategioihin, IPR-selvityksiin sekä palvelujen ketterään testaamiseen.

Innovaatioseteli on hyvä ensikosketus Business Finlandin palveluihin. Mikäli yrityksesi haluaa hakea myös muita Business Finlandin rahoitusinstrumentteja, on myönteinen avustuspäätös Innovaatioseteliin hyödyksi tulevissa hakemusprosesseissa. Toteutamme myöskin muiden instrumenttien rahoitushakemuksia sekä kehitysprojekteja. Lue lisää muista julkisista rahoituksista täältä.

Innovaatioseteli on tarkoitettu erityisesti alkuvaiheen innovatiivisille yrityksille. Tuki on hyödynnettävissä vain kerran, minkä takia on hyvä pohtia sen käyttötarkoitusta yhdessä asiantuntijan kanssa.

Esimerkkipolku Business Finlandin rahoituksista

innovaatioseteli

Ota yhteyttä

Jos haluat vauhdittaa yrityksesi kasvua ja kansainvälistymistä Innovaatiosetelin avulla, voit jättää meille yhteydenottopyynnön oheisella lomakkeella. Voit myös olla suoraan yhteydessä asiantuntijoihimme.

Kysy lisää

Asiantuntijamme auttavat sinua mielellään Innovaatioseteliin liittyvissä kysymyksissä. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää.

Niklas Koskimies

niklas@y4works.fi
+358 44 241 6314

Kimmo Rouhiainen

Kimmo Rouhiainen

kimmo@y4works.fi
+358 44 244 0938

Kiira Grönroos

Kiira Grönroos

kiira@y4works.fi
+358 40 779 1717

Y4 Insights

Tilaa näkemyksemme sähköpostiisi.

Lähettämällä lomakkeen hyväksyt tietojesi käyttämisen Y4 Worksin tietosuojan mukaisesti.